Most jelentették be: Hírhedt antiszemita uszító lett a Kossuth Rádió igazgatója

Mindig van lejjebb.

Három év után, közös megegyezéssel távozik a Kossuth Rádió csatornaigazgatói posztjáról Mucsányi Marianna.

Utódja a hírhedt antiszemita fideszes propagandista, Siklósi Beatrix lesz – ezt az MTVA sajtóosztálya közölte kedden.

Emlékezetes, hogy Siklósi 2003-ban, a köztévé Éjjeli Menedék című műsorának szerkesztőjeként meghívta a műsorba David Irvinget, a holokauszttagadás miatt több országból kitiltott és jogerős börtönbüntetéssel sújtott brit történészt, aki többek közt arról beszélt, hogy az 1956-os forradalom „antiszemita pogrom volt” a „zsidó kormány” ellen.

Akkor Siklósi Beatrixnak távoznia kellett a közmédiából.

Siklósi Beatrix

Pályafutását a már akkor is radikálisan jobboldali Echo TV-ben folytatta 2007-től, de 2014-ben főszerkesztői kinevezést kapott az MTVA Vallási, Nemzetiségi, Külhoni és Kiemelt Projektek élére.

A hír hallatán a magyarországi történelmi egyházak akkori vezetői – Erdő Péter, Bölcskei Gusztáv, Gáncs Péter és Heisler András – közös levélben tiltakoztak, személyét elfogadhatatlannak tartva azt írták, nyíltan kirekesztő és antiszemita nyilatkozatai alkalmatlanná és hiteltelenné teszik az egyházi műsorok felügyeletére.

Ezek után az MTVA vezetése elvette Siklósitól a vallási műsorokat, nemzetiségi, külhoni és kiemelt projektek vezetőjeként dolgozott tovább.

Siklósi rendszeresen posztolt szélsőjobboldali álhíreket és antiszemita uszításokat a Facebook-oldalán, erről a 444.hu készített összeállítást, amelyet >>itt<< találsz.

A Media1 információja szerint egyébként Mucsányi Mariannának összeférhetetlenségi okok miatt kellett mennie, férjét, Szadai Károlyt ugyanis a Médiatanács tagjává választották.

A médiatörvény pedig tiltja, hogy Médiatanács tagjának közeli hozzátartozója az MTVA munkatársa legyen.

Mivel az összeférhetetlenség ellenére Szadai Károlyt az Országgyűlés fideszes többsége megválasztotta, feleségének kellett lépnie.

(MTI / Media1.hu)