Cinikus, pofátlan választ kapott a bántalmazott anyuka az Igazságügyi Minisztériumtól

Rendőri védelmet kért, ehelyett pszichológust ajánlottak neki.

Beszámoltunk róla, hogy Orosz Bernadett pár napja levelet küldött Varga Judit igazságügyi miniszternek, amelyben leírta: áldozat- és tanúvédelem járna neki, de semmit nem kap.

Orosz Bernadett az a hatgyermekes anyuka, akit a volt párja novemberben a felismerhetetlenségig összevert, annyira, hogy a nőn azonnal életmentő műtétet kellett végrehajtani.

Az eset után a rendőrség kihallgatta a feltételezett elkövetőt, de K. István szabadlábon távozhatott.

Kállai Zoltán volt főnyomozó azt nyilatkozta a 24.hu-nak, hogy a támadás

emberölési kísérletnek minősül,

de az elkövetőt mégsem helyezték letartóztatásba.

A nő hiába kért személyi védelmet, kérését elutasították, K. István ellen csak távoltartást rendeltek el, azt is csak másodszorra, november 18-án.

Orosz Bernadett levelére végül Gellén Márton helyettes államtitkár válaszolt.

A politikus ebben rendőri védelem helyett pszichológust és különböző áldozatsegítő szolgáltatásokat ajánlgatott a nőnek, valamint azt írta:

„Tájékoztatom, hogy a levelében jelzett, többnyire a büntetőeljárás során tett intézkedések, illetve a szükséges intézkedések elmaradásának kivizsgálása folyamatban van, annak eredményéről haladéktalanul értesítjük Önt. (…)

Meglátásom szerint jelen helyzetben az Ön számára az egyik legfontosabb segítség az érdekérvényesítés szolgáltatás lehet.”

Orosz Bernadett (balra) és Gellén Márton helyettes államtitkár (jobbra)

A nő ezután hétfőn újabb levelet írt Varga Juditnak. Ebben úgy fogalmaz:

„Meddig kell várnom az eredményre? Miért kell nekem hatgyermekes édesanyaként rettegésben töltenem a karácsonyt? Mit jelent az, hogy haladéktalanul értesítenek az eredményről? (…)

Nem érzelmi segítségre és pszichológusra, valamint jogi tanácsadásra van szükségem, hanem arra, hogy az illetékes rendőrhatóság az ellenem elkövetett bűncselekményt azonnal és megfelelő súlyú bűncselekményként minősítse”

Orosz Bernadett a 168 Órának elmondta: a bántalmazó férfi a távoltartási végzés ellenére hétfő este karácsonyi üdvözletet küldött az egyik gyermekének.

„Ebben a helyzetben egy ilyen üzenetet küld a 12 éves lányomnak?

Egy bocsánatkérés sem hangzott még el a szájából. Ki akar tőle bármilyen üzenetet kapni?

Ebben a felállásban ez nem egy őszinte kívánság, sokkal inkább egy cinikus, gúnyos üzenet, ami jelen esetben zaklatásnak minősül”

– fogalmazott az anyuka.

(168 Óra / Nyugati Fény)

Valódi Hírek