Hatalmas a baj: Nyolc sebész hagyta ott a Szent Margit Kórházat, összeomlott az ügyeleti rend

Lassan minden napra jut egy hasonló hír.

Vizsgálatot rendelt el Kásler Miklós a Szent Margit Kórházban történtek miatt, miután Dr. Imreh Domonkos főorvos menesztése miatt további hét sebész mondott fel azonnal.

A Magyar Nemzet azt írja, hogy az intézmény sebészeti és annak ügyeleti rendje gyakorlatilag összeomlott, az akut ügyeletet lemondták, számos műtétet elhalasztottak.

A kormánylap szerint komoly veszély fenyegeti Óbuda-Békásmegyer, illetve az agglomeráció mintegy

180 ezer fős lakosságának

sürgősségi ellátását.

illusztráció

A főigazgató november 28-án bocsátotta el Dr. Imreh Domokos főorvost 38 évnyi munkaviszony után. Az indok az volt, hogy a főorvos elérte a nyugdíjkorhatárt 64 évesen, noha a továbbfoglalkoztatását engedélyező kormányhatározat jóval előbb, a nyár derekán megszületett.

A vezető menesztése után az osztály tíz orvosa közül heten azonnal beadták a felmondásukat.

A Magyar Nemzet megkérdezte Kásler Miklóst, aki úgy nyilatkozott:

Az Országos Onkológiai Intézet felelős vezetőjeként huszonhat esztendőn át egyszer sem tűrtem el, hogy visszaéljenek a betegek szenvedéseivel, hogy hecceljék őket, alaptalan félelmeket gerjesszenek és felkorbácsolják a szenvedélyeket.

Minden munkatársamnak, mielőtt felvettem, azt mondtam, két feltétel létezik: a szakmai és az emberi kiválóság, világnézettől függetlenül. Másnak a kórházban nincs helye.

Nem lehet átpolitizálni, mert a betegség nem válogat a balliberális vagy a nemzeti érzelmű páciensek között. Miniszterként sem gondolom másként. Minden vizsgálatot igénylő ügyben, így a Margit kórházban történtek esetében is a vizsgálatot elrendelem.”

Két napja derült ki, hogy hat sebész mondott fel a Jahn Ferenc Kórházban az ügyeleti díjak miatt, erről itt írtunk.

 

Valódi Hírek