Összeomlás: Hét vezető sebészből hat felmondott a Jahn Ferenc Kórházban

Nem lehet megszervezni az ügyeleteket.

Hétből hat vezető sebész felmondott a Jahn Ferenc kórházban, így szinte lehetetlen megszervezni az ügyeleteket.

Az Index úgy tudja, az orvosok azt kifogásolják, hogy terhelésünkhöz képest aránytalanul alacsonynak tartják az ügyeleti díjakat. Az eddigi tárgyalások nem vezettek eredményre. Az értesüléseket a kórház nem cáfolta.

„Sebészeti Osztályunk több orvosa valóban benyújtotta felmondását.

Intézményünk vezetése azonban tovább folytatja az egyeztetéseket a Sebészeti Osztály orvosaival, biztosítva egyúttal a feladatuk ellátásához szükséges anyagi- és tárgyi feltételeket, de a munkakörülmények javítása érdekében tett intézkedések sorozatát és a felajánlott ügyeleti díjemelést nem fogadták el”

– írta a kórház hozzátéve, hogy az orvosok felmondása nem gátolja a kórházban a folyamatos és magas színvonalú betegellátást.

A kórház sebészeti osztályán csak szakorvosok lehetnek ügyeletvezetői poszton. Amennyiben hatan távoznak közülük, nem lehet megszervezni az ügyeleteket, ennyi sebész szakorvost pedig jelenleg lehetetlen rövid idő alatt másik helyről leigazolni Budapesten.

Amennyiben nem sikerül megegyezni a sebészekkel, az a többi budapesti kórház hasonlóan túlterhelt sebészeti ügyeletén is fokozhatja a nyomást, hiszen akkor ezekre irányítják át az eddig a Jahn Ferenc kórház által felvett sürgős eseteket.

Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara új elnöke szerint el kell érni, hogy egymillió forint legyen az orvosi alapbér.

 

Valódi Hírek