Sártengerre hasonlít a 17 millió forintból “felújított” parkoló Szentendrén (+fotó)

Valakik jól jártak a megbízással.

A szentendrei HÉV-állomás mögötti P+R parkoló 17 millió forintból épült és 2017. dec. 31-ig készült el – legalábbis papíron.

  1. januárjában volt a műszaki átadás, de később kiderült, hogy mégsem adták át.

A pénzből elvileg egy zúzott kővel borított parkolófelületet alakítottak ki mintegy 3000 négyzetméteres területen, talajcserével.

Jelenleg sajnos inkább egy sártengerre hasonlít, mint egy P+R parkolóra – áll a Parkoló Szentendre Facebook-posztjában.

Ugye mindenki emlékszik még?A beruházás 17 millió forintból valósult meg, amelynek keretében zúzott kővel borított…

Közzétette: Parkoló Szentendre – 2019. december 8., vasárnap

.

A műszaki átadáskor a megjelent képviselő hathatós közreműködésére a kivitelező ígéretet tett a városfejlesztési alpolgármester, Török Balázs (Fidesz) számára, hogy idén tavasszal még pótolják az esetleges hiányosságokat. Ez idáig nem történt meg.

A korábban fás-bokros területen a bokrok helyén alakították ki a P+R parkolót, a nagy fákat nem vágták ki. A műszaki tartalom alapján a földmunkák elvégzése (úgynevezett tükör kialakítása) után 25 cm magasságban M56 nevű töltőanyagot hordanak fel a területre így alakítva ki a parkolót.

Kis szépséghiba, hogy a gépkocsik számára az ugratót elfelejtették beleírni a műszaki tartalomba, így azt utólag betonozták oda.

Miután a teljes dokumentációt kikérte képviselő a szentendrei jegyzőtől, válaszában külön kitért arra, hogy minőségi kifogások merültek fel az elvégzett munkával kapcsolatban.

Arra nem tért ki a jegyző, hogy akkor a műszaki átadás-átvételkor miért nem lépett fel kifogásokkal az “városfejlesztési alpolgármester”.

A műszaki tartalom innen tölthető le, az árajánlatok alapján a nyertes kivitelező cég a B Build & Trade Kft. volt.