Villanykörtét, gumikesztyűt, vécédeszkát, lázmérőt kér karácsonyra a Szent János Kórház

Ide jutottunk.

Karácsonyi adománygyűjtést indított a budapesti Szent János Kórház.

A december 1-től 24-ig tartó akciójuk dermesztő képet fest az intézmény helyzetéről: a kórházi osztályok vezetői összegyűjtötték a hiányzó fogyóeszközök listáját, melyet folyamatosan frissítenek.

Az adományokat a főbejáratnál elhelyezett szekrénybe lehet betenni.

A Facebookon közzétett felsorolásban olyan tételek szerepelnek, amelyekről ember nem gondolná, hogy a XXI. században hiányoznak egy kórházból:

  • A kardiológián elsősorban a hajléktalanok ellátásához szükséges eszközökre lenne szükség, itt a következő adományokat látják szívesen: evőeszköz, tisztálkodószer, pelenka, hőmérő, meleg téli ruha, cipő.
  • A karácsonykor bent fekvő betegek számára jó szívvel látnak szaloncukrot, kis asztali díszeket, esetleg fenyőfát.
  • A II. belgyógyászati osztályon a digitális lázmérő és a vérnyomásmérő mellett tisztítószereket, párnát, takarót és evőeszközt várnak.
  • A gyermeksebészeten a papucs, a frottírtörülköző és a vízforraló is hiánycikk, de villanyégőt, csaptelepet, zuhany gégecsövet, mikrohullámú sütőt, hűtőszékerényt is szívesen fogadnak, de húsz darab vécéülőkére is szükségük lenne.
  • A gyermekosztályon mosószer, lázmérő és elektromos szúnyogirtó mellé kéztörlőt, vécépapírt és vécéillatosítót is fogadnak. Szükség lenne gumikesztyűre is.

Akinek módjában áll, komplett osztályok hiánylistáját „örökbe fogadhatja”.

(Magyar hang / 24.hu)

Valódi Hírek