Petíció indult Erdoğan budapesti iskolaalapítása ellen – Itt tudod aláírni!

Biztonsági kockázatot jelent a török diktátor magániskolája Magyarországon.

Nagy vihart kavart, amikor egy hónapja kiderült, hogy a háborús bűnös török diktátor, Recep Tayyip Erdoğan lobbiszervezete a Maarif Alapítvány engedélyt kapott magániskola indítására Budapest IX. kerületében.

A szervezet egyik egyik fő célja – Erdoğan politikájának népszerűsítése mellett –, hogy fokról fokra visszaszerezhesse a Fetullah Gülen alapítványaihoz tartozó nemzetközi iskolahálózat tagjait.

A Maarif azonban több szálon kötődik különböző iszlamista terrorszervezetekhez, jelenlegi alelnöke, Osman Nuri Kabatepe pedig alapítója volt az IHH-nak, annak az állítólagos segélyszervezetnek, amely majdnem minden komolyabb iszlamista terrorszervezethez ezer szállal kötődik, és amit a CIA már 1996-ban radikális szervezetnek minősített.

A fővárosi kormányhivatal ennek ellenére engedélyezte, az Oktatási Hivatalnál pedig már

aktív státuszú oktatási intézményként

szerepel a Maarif Általános Iskola és Gimnázium, pedig csak a jövő tanévtől kezdenék meg az oktatást az egykori ferencvárosi Harsányi János Szakközépiskola épületében.

A 2020/2021-es tanévben 240 tanulóval akarnak indulni: 160 általános iskolással és 80 gimnazistával.

A zavaros hátterű magániskola sorsa már a Parlament nemzetbiztonsági bizottságán is előkerült, ahol Pintér Sándor belügyminisztert kérdezték arról, elvégezték-e az ilyenkor szükséges ellenőrzéseket a TEK-nél és az Alkotmányvédelmi Hivatalnál.

Ferencváros momentumos önkormányzati képviselője, Jancsó Andrea pedig most petíciót indított az intézmény elindítása ellen.

Mint az ellenzéki politikus írja:

„A török eredetű magániskola megnyitásáról sem az Önkormányzat, sem a József Attila lakótelep lakossága nem kapott tájékoztatást.

Így azt sem tudják, hogy pontosan milyen pénzből finanszírozzák az iskolát, és hogy jelenthet-e biztonsági kockázatot az iskola működése”

A petíció aláírói egyúttal „tiltakozásukat fejezik ki, hogy a Maarif Általános Iskola és Gimnázium a József Attila lakótelepen működjön.”

A petíciót Erdoğan iskolája ellen >>ITT TUDOD<< aláírni.

Add tovább cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!

 

Valódi Hírek