Baj van: Andy Vajna halála után hirtelen milliárdokkal megnőtt a cége vesztesége

A vagyon mellett hatalmas tartozást is örökölt az özvegy.

Érdekes pénzügyi adatokat vett észre a 24.hu a korábbi filmügyi biztos és kaszinópápa vagyonát kezelő cégek könyveiben.

A néhai Andy Vajna legfontosabb magyarországi üzleti érdekeltségeit, így a kaszinók bevételeit is kezelő AV Investments nevű cégnek tavaly év végén 5,5 milliárd forint volt az adósságállománya.

Mint ismert: Vajna idén január végén halt meg.

A vállalat június végén átalakulási vagyonmérleget készített, hogy több kisebb Vajna-céget bele tudjanak olvasztani.

Ebben – fél évvel az előző mérleg elkészülte után – már közel 13 milliárd forintos, vagyis több, mint dupla akkora tartozás szerepel.

A 24.hu cikke szerint ennél kisebb vagyon és követelés áll a mérleg túlsó oldalán: június végén 12,7 millió dollárnyi (bő 3,8 milliárd forint) forgóeszközt (betétet és készpénzt), illetve 10,4 millió dollárnyi (3,1 milliárd forint) értékpapírt tartottak nyilván a könyvekben, továbbá 16 millió dollárt (4,8 millád forintot) tett ki a vagyonkezelő követelése, azaz ennyivel tartoztak nyár közepén a cégnek.

Az AV Investments egyik ügyvezetője Vajna egykori üzlettársa, Samuel Russell Falconello. Vajna Tímea több hónappal a férje halála után tudta csak elfoglalni a másik ügyvezetői pozíciót.

Mint nemrég kiderült: Vajna Tímea mintegy 37 milliárd forintnyi vagyont örökölt a férje után az AV Perfect Kft.-vel. Legalábbis az „örökösök által megjelölt érték” rubrikában 123 millió 376 ezer dollár szerepelt a cégbíróságnak leadott hagyatéki végzésben.

Arról, hogy összességében mekkora az egykori kaszinókirály-kormánybiztos hátrahagyott vagyona, és abból mennyihez férhet hozzá ténylegesen az özvegy, jelenleg senki nem tudja megmondani.

Vajna Tímea a sajtósán keresztül annyit üzent a portálnak: nem tudott a 13 milliárd forintos adósságról, és vizsgálatot fog kérni miatta.

További részletek a 24.hu cikkében.

Valódi Hírek