Nyilvánosságra hozta a VII. kerületi polgármester, mennyiért szerződött Dr. Czeglédy Csaba irodájával

Nincs titkolnivalója.

Az átláthatóság jegyében Niedermüller Péter közzétette azokat a szerződéseket, amelyeket a VII. kerület önkormányzata kötött a Dr. Czeglédy és Társai Ügyvédi Irodával.

Erzsébetváros polgármestere a kerület honlapjára töltötte fel a dokumentumokat, amelyek tanúsága szerint a baloldali sikerügyvéd feladata lesz, hogy ellássa az önkormányzat jogi képviseletét személyiségi jogi és sajtóperes ügyekben.

További feladatuk a kerületi sajtó sajtójogi ellenőrzése, értékelése és a jogi tanácsadás.

A megbízás időtartamára ezekért a feladatokért az önkormányzat havonta 500 ezer forint + áfa általánydíjat fizet az irodának.

Emellett szerződést kötöttek a felek arra is, hogy Czeglédy cége az önkormányzat és annak a tulajdonában lévő gazdasági társaságok által kötött szerződéseket áttekinti, megvizsgálja, javaslatokat tesz rájuk, és ha azoknak vannak folyamatban lévő bírósági ügyei, akkor a periratokat áttekinti.

Ebben a szerződésben is havi 500 ezer forint + áfa átalánydíjat állapítottak meg megbízási díjként.

A DK közleményében azt írta az ügyről:

„A Demokratikus Koalíció mindig is fontosnak tartotta az átláthatóságot és a tisztaságot.

Eszerint jártunk el akkor, mikor nyilvánosságra hoztuk kampányköltéseink elszámolását, és így járunk el most is, amikor a Fidesz kormány által koncepciós perekbe fogott, és a Fidesz és lakájmédiája ellen több száz pert megnyert Czeglédy Csaba önkormányzati szerződéseit tárjuk a nyilvánosság elé.

Mi büszkék vagyunk arra, hogy egy olyan elszánt és tapasztalt jogász fogadta el felkérésünket a volt fideszes önkormányzatok átvilágítására és a korrupciógyanús ügyek feltárására, mint Czeglédy Csaba.”

Kapcsolódó cikkünk:

A Momentum nekirongyolt a DK-nak, amiért Dr. Czeglédy Csabával dolgoztatnak két kerületben – Visszaüzentek Gyurcsányék

.

Valódi Hírek