Dr. László Imre első dolga volt, hogy leállította a kilakoltatásokat Újbudán

Nem szakadhatnak többé szét családok.

Dr. László Imre, a XI. kerület frissen megválasztott polgármestere közölte: életbe lépett a kilakoltatási tilalom hétfőn Újbudán.

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott:

„A Parlamentben nem is tudom, hány alkalommal kellett végigélnem ellenzéki társaim beszámolóját a kilakoltatás miatt, családtól elszakított és állami gondozásba vett gyermekekről.

Gyermekekről, akik sírva kapaszkodtak szüleikbe és nem értették, miért kell elválniuk. A mai naptól kerületünkben ez már nem lehetséges!”

Nem László az egyetlen, aki megválasztása után az első intézkedései között életbe léptette a kilakoltatási moratóriumot.

Pikó András is így tett Józsefvárosban, tegnap óta a VIII. kerületben sem lehet senkit az utcára tenni. A polgármester azt is jelezte: nem engedik el a tartozásokat, de minden egyes esetet külön-külön ki fognak vizsgálni.

Korábban Karácsony Gergely is jelezte, hogy felfüggesztik az összes, Fővárosi Önkormányzat által kezdeményezett kilakoltatási eljárást.

Karácsony bejelentésével kapcsolatban fontos megjegyezni: nem minden budapesti kilakoltatásra vonatkozik, hiszen az érintett lakásoknak csak egy része fővárosi tulajdonú, sok lakás kerületi, a legtöbb pedig magántulajdonban van.

Valódi Hírek