Glázer Tímea: „Ez a választás nem a jobb- vagy baloldalról, hanem a mi becsületünkről fog szólni!” (+videó)

Vastapsot kapott Győr ellenzéki polgármester-jelöltje, aki hatalmas beszédet mondott.

Ellenzéki tüntetést tartottak szombaton délután a győri Városháza előtt, a Borkai Zsolt fideszes polgármestert övező korrupciós botránysorozat miatt.

A demonstráción 2-3 ezren voltak, a szomszédos Megyeháza tér is megtelt tüntetőkkel. Ez arányaiban annak felel meg, mintha Budapesten 30-40 ezren vonultak volna utcára.

A rendezvényen felszólaltak az ellenzéki pártok (Momentum, DK, Jobbik, MSZP, LMP) képviselői, valamint Glázer Tímea az ellenzék közös polgármester-jelöltje.

Glázer Tímea szerint vége van annak, hogy Győrt Borkai Zsolt tartja a kezében: Borkai a történtek után biztosan nem maradhat polgármester, nem adhat át kitüntetést, nem foghat kezet a díjazottakkal, nem fotózkodhat iskolásokkal.

„Ennek vége, ez a hajó elment, ha minden igaz, az Adrián” – fogalmazott.

Glázer Tímea szerint Borkai még akkor is veszít, ha mégis nyerne. A Fidesz arra készül, hogy megnyerje a választást Borkai nevével, majd az első adandó alkalommal leváltsa – tette hozzá.

A kérdés csak az Glázer szerint, hogy ki fog az utódról dönteni. Holnap szerinte még választhat úgy a város, hogy jöjjön egy lokálpatrióta, különben viszont Orbán fog dönteni arról, hogy kit ültessen a győriek nyakára, és neki csak az lesz a fontos, hogy egy engedelmes katonát jelöljön, aki befizeti a százalékot a keresztapának.

„Tudom, hogy egy magamfajta anyuka sohasem lehet olyan népszerű, mint egy olimpikon. Ez így van rendjén, nincs is ezzel semmi baj. Mégis van valamim, ami Borkainak nincs: én soha nem hoznék szégyent a városomra. Rólam nem kerülne elő hangfelvétel, amin mást mondok, amilyen vagyok”

– mondta Glázer Tímea, aki szerint a városra hozott szégyent holnap lehet legyőzni.

Az ellenzéki jelölt szerint ez a választás most nem a jobboldalról és a balról fog szólni.

„Ez a választás a mi becsületünkről fog szólni, semmi másról”

– fogalmazott, hozzátéve: ne mi legyünk azok, akiket még Kósa Lajos városában is ki fognak röhögni.

Érdemes megnézni Glázer Tímea teljes beszédét, az alábbi videó utolsó ötödében:

Győr, tüntetés

Közzétette: Timár Csaba – 2019. október 12., szombat

.

 

Valódi Hírek