Négyszer drágább (!) ajánlattal nyert meg egy győri közbeszerzést a Borkai-hajó egyik vendége

Elindult a lavina, hullanak a csontvázak.

A vesztes ajánlatnál négyszer (!) drágábban, 896 millió forintért nyerte el a két évvel ezelőtti győri diákolimpia étkeztetési feladatait a Diákolimpia 2017 Kft. Győr város pályázatán.

A cég vezetője és tulajdonosa – micsoda meglepetés! – az a Szabó Ervin, aki feltűnik a Borkai-féle yachtos-luxusmodelles buli legújabb videóján.

A pályázat másik indulója 229 millió forintért vállalta volna az étkeztetés feladatát, ám az ő ajánlatát érvénytelennek nyilvánították – emlékeztet az Index.

Ha a legnagyobb elképzelhető adagszámot vesszük is alapul, akkor is 3584 forintra jött ki egy egység étel, ami a közétkeztetés árait ismerve meglehetősen magasnak mondható.

(A Diákolimpia 2017 Kft. akkor még három cég konzorciuma volt, köztük a Szabó Ervin-féle Pálffy 2003 nevű cég tulajdona, ma már kizárólag a Pálffy 2003 a tulajdonos. 2017-ben 237 milliós adózott eredményt értek el, Szabóék százmillió feletti osztalékot vettek ki a cégből.)

Bár a győri polgármesteri hivatal akkor az Indexnek azt hangsúlyozta, hogy az étlap összeállításánál szigorú előírásokat és a sportolók számára előírt speciális étrendet is figyelembe kellett venni, a brutális árkülönbözetre nem tudtak magyarázatot adni.

Nem tudni, hogy a pályázaton győztes Szabó Ervin és a polgármester Borkai Zsolt közti jó viszony befolyásolta-e a közbeszerzés elbírálását, az viszont mindenképp figyelemre méltó, hogy a várostól gyanús körülmények között megbízást nyerő helyi vállalkozó egy a polgármesterrel közös, szűk körű yachtbulin bukkan fel.

(Index nyomán)

Valódi Hírek