Hont András beégett a rágalmaival: Rengetegen álltak ki Pikó Andrásék ártatlansága mellett (+videó)

A HVG dolgozója „illegális adatbázisépítéssel” vádolta meg az ellenzéki jelöltet. Láthatóan sokan voltak, akik nem hittek neki, és kiálltak Pikóék ártatlansága mellett.

Mint arról beszámoltunk: a héten a fideszes szennysajtó, valamint az 1990-2007 között fideszes, jelenleg HVG-s Hont András illegális adatbázisépítéssel vádolta meg Pikó András kampánycsapatát.

.

A rágalmak után néhány nappal a rendőrség házkutatást rendelt el a VIII. kerület ellenzéki polgármesterjelöltjének irodájában, két számítógépet is lefoglaltak.

Az észak-koreai tempójú megfélemlítő akció ellen közös tiltakozást tartott a demokratikus ellenzék pénteken 18:00 órától, a Pál utcai fiúk szobra előtt.

A rendezvényre a Pikót támogató ellenzéki pártok is mozgósították a híveiket. A tüntetésen felszólalt Pikó András, Kunhalmi Ágnes (MSZP), Gy. Németh Erzsébet (DK), Donáth Anna (Momentum) valamint Karácsony Gergely.

Pikó András elmondta: a fideszes lejáratókampány elindulása után rengetegen támogatást kaptak.

„Ezért nem tudták megtörni, megfélemlíteni bennünket, mert amikor megtámadtak, akkor hirtelen többen lettünk. Köszönöm!”

– fogalmazott.

Pikó szerint a józsefvárosi Fidesz gyenge és fél, ezért trollokat építettek a kampánycsapatukba, propaganda-hadjáratot folytatnak, és még a rendőrséget is felhasználják ellenük.

A volt rádiós szerint kampánya arról fog szólni, hogy a korrupció helyett mire megy majd a józsefvárosiak pénze, ha ő lehet a polgármester.

Kunhalmi Ágnes úgy kezdte beszédét: „Aki Pikót és csapatát támadja, mindannyiunkat támadja!”

Kifejtette, az autokrata hatalomgyakorlás mindig ugyanazt az utat járja be: leígérik a csillagokat az égről, és mikor kiderül hogy saját maguk vagyonosításával vannak elfoglalva és lebuknak, akkor jönnek a kamujelöltek. A Fidesz taktikájának lényege pedig az, hogy elbizonytalanítsák és megfélemlítsék az embereket.

Gy. Németh Erzsébet elmondta: azért van ott, mert egyiküket megtámadták, és ha egyet támadnak, akkor mindannyiuknak ott a helyük.

Kifejtette: nem engedik meg, hogy bármelyiküket is törvénytelen eszközökkel akadályozza meg a Fidesz a győzelemben.

Elmondta: bár összehasonlíthatatlanul kevesebb erőforrásuk van, mint a Fidesznek, mégis helyt fognak állni a választásokig, és győzni fognak.

Donáth Anna méltatta Pikó András újságírói tevékenységét, és kijelentette:

„Akit megtámadnak, azt meg kell védeni”.

Donáth szerint Józsefváros két világ között választ októberben: a korrupció világa és Pikó András szolidáris világa között.

A momentumos politikus emlékeztetett: Pikó András arra ígéret, hogy a politikát csak tisztességesen lehet csinálni. A támadás szerinte arra bizonyíték, hogy a polgármester-jelölt valamit jól csinál.

Karácsony Gergely szerint nincs mitől félni, mert ők vannak többen és közösségük is erős. Hozzátette:

„nem akarunk mást, csak egy olyan várost, ahol a szegényeket nem büntetik, hanem segítik, ahol nem stadionok, hanem fák nőnek.”

Karácsony gyengének és gyávának nevezte a Fideszt, amiért olyan módszerekhez folyamodik, amit Pikó Andrással szemben vetettek be.

Karácsony szerint október 13-án vissza fogják venni a várost azoktól, akik a hűbérbirtokuknak tekintik, és visszaadják azoknak, akikhez tartozik.

A teljes tüntetést itt nézheted vissza:

Pikó András mellett tüntetnek az ellenzékiek – élőben a Práter utcából

Pikó András mellett tüntetnek az ellenzékiek – élőben a Práter utcából

Közzétette: Index.hu – 2019. szeptember 13., péntek

.

Valódi Hírek