Wittinghoff: Nem a Fidesz a legnagyobb ellenfél, hanem az alattvalói mentalitás

A polgármester szerint azoknak kellene lázadniuk, akik erre legkevésbé képesek.

Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere adott interjút a Népszavának. A városvezető elmondta, nehéz egy ellenzéki településnek együttműködőnek lennie. Még 2014-ben felajánlotta az egyik alpolgármesteri posztot a Fidesz akkori frakcióvezetőjének, remélve, hogy ez korrekt együttműködést fog jelenteni.

„Amikor nyertünk, fel is kértem az illetőt, aki el is vállalta a posztot. Néhány hónappal később a saját pártja – hogy is fogalmazzak finoman? – távozásra bírta.

Azóta független alpolgármester.”

„Nehéz olyanokkal együttműködni, akik csak a mindent vagy semmit elvet értik. Ebből is látszik, nagyon fontos, hogy minél több helyen győzzön ősszel az ellenzék. Ez szabad levegőt teremthet, és elhitetheti, hogy leváltható ez a gyalázatos rendszer.”

Azt is elmondta Wittinghoff, hogy „a legborzasztóbb az, hogy ott, ahol a kormányokon átívelő szegénységben és egyre nagyobb szegénységben élnek emberek, ahol egyébként civil szervezetek segítenek a felszínen maradni,

mégis a Fidesz nyer a választásokon.

Itt nem is a kormánypárt a legnagyobb ellenfél, hanem a kiszolgáltatottság és az alattvalói mentalitás, vagyis az a paradoxon, hogy éppen azoknak kellene lázadniuk, akik helyzetüknél fogva erre a legkevésbé képesek.”

Valódi Hírek