„”Kétes minőségű karaokeherceg!” – Puzsér a sárga földig lehordta a 80 éves Korda Györgyöt

A megmondóembernek attól szállt el az agya, hogy a legendás énekes megkapta Budapest díszpolgári címét.

A Simicska-árvák alapította jobboldali hetilapban, a Magyar Hangban közölt cikket Puzsér Róbert annak apropóján, hogy Korda György megkapta Budapest díszpolgári címét.

Az előválasztástól megfutamodó főpolgármester-önjelölt egyebek mellett „karaokehercegnek” nevezi az idős énekest, akinek szerinte „kétes minőségű az életműve”, és a díszpolgári címe egy csattanós pofon a hazai könnyűzenének.

Puzsér a cikkében azt írja Korda kapcsán:

„tevékenységével vajon szolgálta a magyar kultúra ügyét?

Szolgálta esetleg Budapest jó hírnevét azzal, hogy olasz slágereket adaptált viszonylag jó minőségben magyarra, miközben minden érvényt, drámát és mélységet nélkülözött az előadásuk során?

Korda György műfaja a táncdal: a gulyáskommunizmus középkorosztályainak habkönnyű semmitmondásba ágyazott, rendszerkonform szórakoztatása.

Korda György gyémánttorkából tört fel a Kádár-rendszer dallama – erre járta gerinchajlító-önelveszejtő táncát a magyar társadalom Aczél Györggyel, miközben az ledarálta a polgári öntudatot, a baloldaliságból meg hétvégi házat, kombi Wartburgot és államadósságot gyártott.

De hagyjuk a politikát, és hagyjuk Korda György életművének kétes minőségét! Aki ezek után előttünk áll, az továbbra sem több, mint egy karaokeherceg.

Korda György nem szerzett zenét, nem írt dalszöveget, s még csak hangszeren sem játszott – díszpolgári címe minimum csattanós pofon a hazai könnyűzene elmúlt hatvanéves mezőnyének.”

Valódi Hírek