Most érkezett: Zsarolás miatt 2 év börtönt kapott a fideszbűnöző

„Morális fölény.”

Két év szabadságvesztésre ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság azt a volt fideszes képviselőt, akit az ügyészség hivatalos személyként elkövetett zsarolás bűntettének kísérletével vádolt.

A büntetés végrehajtását négy évre felfüggesztették és mivel az ügyészség, a védelem és a vádlott is tudomásul vette az ítéletet,

így az jogerős.

Ahogy a Nyugati Fény is beszámolt róla, még májusban emeltek vádat a volt józsefvárosi önkormányzati képviselő ellen, mert pénzt követelt egy házfelügyelőtől.

A Fidesz-KDNP volt képviselőjéről van szó, aki a politikusi munkája mellett az

egyik kormánypárti tévé riportere is volt.

A férfi két éve mondott le a józsefvárosi képviselő-testületben.

A vádirat szerint a sértett 2015-ben a fideszes képviselőtől szerzett tudomást a kerületben induló házfelügyelői programról, amelyre eredményesen pályázott, és így bérelhetett egy házfelügyelői lakást is.

A képviselő 100 ezer forintot kért a sértettől, azt állítva, hogy neki köszönheti a házfelügyelői állását,

a másik férfi ezt megfizette.

A vádlott ezt követően vérszemet kapott és 2016-ban

több ízben megfenyegette a házfelügyelőt,

ha nem fizet neki ismételten, akkor megakadályozza, hogy a házfelügyelői és a lakásbérleti szerződését meghosszabbítsák. Nem fizetett.

A Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség a volt fideszes képviselő ellen hivatalos személyként elkövetett zsarolás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

Ezt a törvény két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetheti, vagyis most olcsón megúszta, mert a büntetési tétel aljáról merítettek neki.

(via 24.hu)

Valódi Hírek