Botrány: Több informátorát is feldobta a hatóságoknak a fideszes szennyportál

Ez már a morális fölény lenne?

Míg korábban azt állította a PestiSrácok, hogy csak egy kivételes esetben történt olyan, hogy kiadták a forrásukat a rendőrségnek, most kiderült, hogy további négy informátorukat feldobták.

Mint korábban írtuk: Kiadta az ügyészségnek egy neki súgó MSZP-s informátort a PestiSrácok újságírója, Füssy Angéla hátha így eredményesebb lesz a nyomozás.

A szocialista forrás kifejezetten kérte, hogy az által küldött információkat diszkréten használja, Füssy az informátor nevével együtt továbbította a hatóságoknak. Ha ez nem lenne elég, még

a nevét is kiadta és becsatolta a bizalmasan kapott üzeneteket és emaileket is.

Akkor a PestiSrácok azt állította, hogy csak egy ilyen eset volt, most viszont a hvg.hu azt állítja az általuk megszerzett újabb nyomozati iratokra hivatkozva, két további esetet találtak, amikor Füssy Angéla

beavatkozott a Ceglédyék ellen folyamatban lévő nyomozásba.

A nyomozati anyag egyik fejezetéből kiderült, hogy Füssy megküld egy négy nevet tartalmazó listát azokról, akik szerinte információkkal rendelkeznek Czeglédyről.

Ebben ő maga fogalmaz úgy, hogy a felsorolt személyek az „informátorai” és azt is kifejezetten kéri a nyomozóktól, hogy az adatokat, „ide értve a nevüket is, kezeljék zártan, hogy kilétükről a gyanúsítotti kör, sem azok védői ne szerezhessenek tudomást”.

Füssy Angélát is megkereste a lap, ő azt állította, hogy „egyetlen informátora nevét, személyi adatait sem adta ki előzetes hozzájárulásuk nélkül”. Azt is hozzátette:

„Azok a személyek, akik nekem név nélkül nyilatkoztak, és nevüket elérhetőségükkel a hatóságoknak átadtam, ehhez hozzájárultak. Esetükben is határozottan kértem védelmükben az adataik zártan kezelését.”

Valódi Hírek