Ordas hazugságot kezdtek el tolni a Fidesz képviselői, az Európai Bizottságnak kellett szólnia

Elképesztő, ahogy tolják az álhíreket.

Az Európai Bizottság (EB) nem támadta meg a kormány babaváró hitelprogramját, mivel arról nem is indított vizsgálatot – közölte a testület magyarországi képviselete vasárnap közleményben.

A hitelprogram kapcsán a magyar hatóságok kezdeményeztek egyeztetést, az EB hivatalos állásfoglalást nem adott ki – írták.

A közlemény a kormány családpolitikai céljait üdvözölve kiemelte, hogy az állami támogatásokra vonatkozó uniós szabályok a gazdasági verseny érdekében születtek,

a magánszemélyeknek járó juttatásokra nem érvényesek.

Még szombaton a fideszlap Magyar Nemzet írt arról, hogy

„csökkentené az állam által nyújtott babaváró támogatás kezességvállalási szintjét az Európai Bizottság, mivel álláspontja szerint a rendszer jelen állapotában uniós versenyjogot sérthet”.

A lap értesülései szerint a kormányzatot, mely folyamatosan egyeztet az unióval, meglepte a brüsszeli ellenkezés. Nem tudni honnan szerezték az értesüléseiket, de az álhír végigszáguldott a propagandahálózaton és

a kormánypárti képviselők is elkezdték tolni orrvérzésig a Facebookon.

Ha ez nem lenne elég, Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára még rátett egy lapáttal és bement a hírrel haknizni egyet a Magyar rádió Vasárnapi újság című műsorába.

Dömötör Csaba arról beszélt: Brüsszelnek a programmal kapcsolatban elsősorban versenyjogi felvetései vannak, de

„valójában ez egy jogi köntösbe bújtatott támadás a magyar családtámogatási rendszer ellen”.

Valódi Hírek