„Orbán meg akarja úszni a felelősségre vonást, ezért retteg az erős Európától!” (+videó)

Győrben is teltház fogadta Dobrev Kláráékat pénteken, akik országjáró körúton vannak az EP-választások előtt. A teljes videót megtalálod a cikkünk végén!

Dobrev Klára a Facebookon utólag arról számolt be: sokan csak a folyosón állva fértek el, tőlük elnézést kér.

A DK európai listavezetője a Kereskedelmi és Iparkamara dugig telt nagytermében arról beszélt, hogy a választások után után Európa erős és egységesebb lesz, a DK feladata pedig az, hogy ebből a magyarok ne maradjanak ki.

Kifejtette, hogy az Európai Egyesült Államok jelenti a megoldást hazai egészségügyre, a kivándorlásra, a nyugdíjakra és a családtámogatásra.

Az egészségügyben európai egészségügyi minimumot szeretnének bevezetni, amelynek révén minden EU tagállam polgára ugyanolyan színvonalú ellátást kap.

„Az európai minimálbér jelenti a megoldást az elvándorlásra”

– hangsúlyozta Dobrev Klára, hozzátéve, hogy az elmúlt nyolc évben 600.000 magyar hagyta el az országot, ami a gazdaságra is drámai hatással van.

Kitért az európai minimálnyugdíj bevezetésére is: az a szintet kell majd meghatároznia a kormányoknak, amelyből tisztességesen meg tudnak élni a nyugdíjasok. Emlékeztetett arra is, hogy

csalás miatt feljelentette Orbán Viktort mert nem lesznek egyéni nyugdíjszámlák.

Az európai családi pótlék bevezetéséről azt mondta, hogy az minden európai gyermeknek járna. Ha az EU-ban minden gazda két hektár föld után ötven euró támogatást kap, akkor a gyermekeknek is ugyanúgy jár a támogatás – húzta alá a politikus.

Dobrev Klára elmondta azt is, hogy a pénzügyi fedezetet minderre az egységes európai multiadó bevezetése jelenti majd. Számításai szerint ezzel az adónemmel megduplázódna az EU költségvetése.

A fórumon felszólalt Molnár Csaba is, aki felhívta a figyelmet: a magyar miniszterelnök azért nem akar erős Európát, Európai Egyesült Államokat és Európai Ügyészséget, mert szeretné megúszni a felelősségre vonást.

„Orbán Viktor nem a birodalomtól fél, hanem félti a birodalmát” – fogalmazott.

Itt a teljes videó:


.

Valódi Hírek