A DK és a Momentum is komoly Európa-párti rendezvényt szervez május 1-jére – Részletek

Dobrev Kláráék a Városligetben gyülekeznek, a momentumosok az Andrássy úton vonulnak fel a munka ünnepén.

Idén május 1-jén lesz 15 éve, hogy hazánk csatlakozott az Európai Unióhoz. A munka ünnepére eső évfordulón a DK és a Momentum is komoly Európa-párti eseményekkel készül.

Dobrev Kláráék délelőtt 10-től a Városligetben tartanak majálist, az esemény Facebook-oldalán azt írják:

„Ünnepeljük idén is együtt a munka ünnepét! Ez a nap mindannyiunknak jár, amikor kicsit kipihenhetjük a munka fáradalmait és a szeretteinkkel, barátainkkal lehetünk együtt a szabadban, a Városligetben.

Mivel éppen idén lesz 15 éve, hogy hazánk csatlakozott az Európai Unióhoz, a DK színpadán Dobrev Klára, a DK EP-listavezetője többek között arról is beszélni fog, hogy nem elég európai polgárnak lennünk, ha ez nem jár együtt európai bérekkel, európai nyugdíjakkal és európai családi pótlékkal.

A DK idei majálisán továbbá Oláh Gergő, Kállay-Saunders András, Pápai Joci, Benji és Nagy Bogi is fellépnek, valamint lesz egészségügyi szűrés is, a kicsiknek pedig lesz körhinta, arcfestés, ugrálóvár és pónilovaglás. És ez még nem minden, a program folyamatosan frissül!”

A Momentum délután 4-től úgynevezett Európamenetet tart. A meghívóban azt írják:

„Mi a Momentumban azért dolgozunk, hogy Európa felé vezessük az országot: hogy a jobb életért ne kelljen nyugatra vándorolni, hanem tényleg büszke európai országgá válhassunk.

A Momentum ezért május 1-jére, az EU-csatlakozás 15. évfordulójára Európamenetre hívja mindazokat, akik úgy érzik, hogy mi, magyarok Európához tartozunk – és mindig is Európához fogunk tartozni.”

A gyülekező délután négykor lesz a Szabadság téren, ahonnan az Andrássy úton keresztül a Kodály köröndre mennek a résztvevők. Felszólal többek között Szél Bernadett független képviselő, Balázs Péter volt külügyminiszter, Fekete-Győr András, a Momentum elnöke és Cseh Katalin, a párt EP-listavezetője.

A DK eseményét >>itt<<, a Momentumét >>itt<< találod.

Valódi Hírek