Undorító cikkel uszítanak a fideszes szennymédiában a tanárok ellen

Az igazi komcsi tempó.

Egy véleménycikkbe oltott feljelentési tanácsadót adott ki szerdán a nemrég ismét a Fideszhez fazonírozott Magyar Nemzet. Már maga a cím is olyan, mintha a Szabad Népben jelent volna meg 1952-ben:

A tankerület fellép a politizáló tanárok ellen

A szerző Somogyi János azzal kezdi, hogy egy 8. osztályos gyerek történelemtanára, Dani bá „az antiszemitizmusról beszélt egész órán”, és többek között Soros Györgyöt hozta fel példaként az antiszemita támadások bemutatására.

A folytatásban még ekézi tovább a tanárt, felróva bűnéül azt, hogy Dani bá

„minden történelemórát arra használ fel, hogy a neki kiszolgáltatott gyerekeknek politikai agitációt folytasson, kifejezetten lélekmérgezés célzattal. Már odáig jutott, hogy az egyik órán az országban dúló diktatúrára tekintettel azt javasolta a kiskorú (!) tanulóknak, hogy aki teheti, vegyen egy minél messzebbre szóló repülőjegyet és végleg hagyja el az országot”.

Az írásból kiderült, hogy

felnyomták a tankerületnél a tanárt,

a központ biztosította a szülőt, hogy a tanár úr nem fogja háborítatlanul folytatni a történelemórákon az Orbán-fóbiás propagandájával a gyermekek lélekmérgezését. Erre a tanár úr figyelmét munkáltatóként nyomatékosan felhívták.

Zárásként ezt érezte helyénvalónak a cikk írója:

„Kedves szülők! Nincsenek teljesen kiszolgáltatva a bolsevik tudatú pedagógusoknak. Csak szólni kell a tankerületi központnak!”

Somogyi a házmester-hajlamú olvasóit se hagyja biztos támpont nélkül: azt is beleszúrta, hogy

hol lehet a tanárok ellen feljelentést tenni.

Valódi Hírek