Pofára esés a bankban, Orbánék undorító módon kiszúrtak a kisvállalkozókkal

Mindig tudja ez a kormány fokozni.

A bankban szembesült azzal a 24.hu egyik olvasója, hogy abban a lakásban, amire CSOK-ot venne fel, 10 évig nem lehet bejelentve vállalkozás székhelye.

Ők egyéni vállalkozók és családi ingatlanukban van a vállalkozásuk székhelye és máshova nem is tudják bejelenteni. Ezt az ingatlant szeretnék bővíteni, felújítani és

ehhez igényeltek volna CSOK-támogatást.

A bankban nem tévedtek, a Pénzügyminisztérium, illetve a Magyar Államkincstár sem válaszolt a portál kérdéseire, nem érezték úgy, hogy tájékoztatni kellene a kedves állampolgárokat. A megkeresett bankok viszont megerősítették: CSOK és vállalkozási székhely ugyanazon az ingatlanon nem fér össze.

A CSOK-rendeletek nem a vállalkozásösztönzést szolgálják, ellentétes lenne a rendeletek céljával, ha a támogatásból vásárolt lakást vállalkozási tevékenységre hasznosítanák, ha az vállalkozás székhelyéül szolgálna – vezette le az egyik bank az okot.

Viszont Magyarországon 1,7 millió vállalkozás van, ezek között több százezer olyan, amelyiknél a saját lakásba van bejelentve a vállalkozás. Ezek leginkább azok, akik szerény keretek között, és a kényszerből lett papírvállalkozók, akik után

a munkahelyük nem vállalja az alkalmazotti bérköltségeket.

Valódi Hírek