Dobrev Klára borította a bilit: Elképzelhetetlen nagyságú pénzmozgások történnek Magyarországon (+videó)

Már az Európai Parlament is felfigyelt rá.

Sajtótájékoztatót tartott szerdán a DK európai listavezetője.

Dobrev Klára elmondta: az Európai Parlament által elfogadott legfrissebb jelentés felsorolja Magyarországot az adóparadicsomok között, de a jelentés tovább megy, és azt is leírja, hogy Magyarországon megmagyarázhatatlan nagyságrendű pénzmozgások történnek befelé és kifelé is.

Ezek a megmagyarázhatatlan pénzmozgások Dobrev szerint részben a Fidesz százmilliárdos korrupciós ügyeit érintő pénzmozgások.

Másrészt azoknak a multinacionális globális vállalatoknak a pénzügyi tranzakciói, amelyek kihasználják, hogy az Orbán-kormány alatt elenyésző adót kell fizetniük, és hatalmas profitra tehetnek szert.

Ezek a multik negyedannyit sem fizetnek, mint a magyar kis- és középvállalkozások – hangsúlyozta Dobrev Klára.

A multik számára Magyarország egy adóparadicsom,

az adófizetők számára azonban ez egy tragédia,

hiszen súlyos milliárdokat vesznek ki a közös zsebünkből, amely milliárdokat a közszolgáltatásokra fordíthatnánk.

A DK szerint ezért be kell vezetni az európai szintű multiadót, hogy ne lehessen kikerülni az adófizetést. Az így befolyó pénzből pedig lehet fizetni az európai családi pótlékot, és az európai minimálbért és minimálnyugdíjat.

Dobrev aláhúzta: most már az Európai Parlament is kimondta azt, amit a DK évek óta mond, hogy az Orbán-kormány által bevezetett szabályok súlyos milliárdokkal károsítják meg az állampolgárokat.

A DK politikusa szerint ezért van szükség az Európai Egyesült Államokra: hogy ne egy-egy kis ország próbáljon érdeket érvényesíteni, hanem közösen, 500 millió állampolgárral együtt tudjunk fellépni a nagy adóelkerülőkkel szemben.

Dobrev Klára felhívta a figyelmet, hogy miután a brüsszeli fideszes képviselők rájöttek, hogy az általuk megszavazott terv európai pénzügyi rendőrséget javasol, az oknyomozó újságírás támogatását javasolja, valamint hogy az ENSZ keretein belül is lépjenek fel a nemzetközi pénzügyi csalások ellen, azok után a fideszes képviselők egy része visszafutott az ülésterembe, és módosította a szavazatát.

„Gondolom, egy kicsit késve kaptak utasítást a pártközpontból” – tette hozzá ironikusan Dobrev.

(És valóban, az Európai Parlament honlapján a módosított szavazatok között megtalálhatóak a fideszes képviselők nevei – a szerk.)

.

Videó:


.
Add tovább cikkünket, hogy mindenkihez eljusson a valóság!

Valódi Hírek