Mellár Tamás: Gyorsan összeomlik az Orbán-rezsim, miután elfogynak az uniós milliárdok

Egymás torkának fognak ugrani a milliárdos oligarchák.

A szombati Népszavának adott interjút Mellár Tamás közgazdász-országgyűlési képviselő, amelyben kijelentette: már középtávon is összedőlhet a Nemzeti Együttműködés Rendszere.

Az egyetemi tanár kifejtette: hamarosan csökkenni fog a Magyarországnak adott EU-s támogatás mértéke, meglendül az infláció. Ha ez megtörténik, az oligarchák egymás torkának fognak ugrani.

„Szerintem már középtávon is összedőlhet a NER, a nemzeti együttműködés rendszere. A csökkenő uniós források miatt kevesebb lesz a klientúraépítésre fordítható pénz, de emellett egyre több elemző véli úgy, hogy a világgazdaság lassul és ráadásul vége a deflációs időknek, lendületre kap az infláció, megindul a kamatemelés.

Mindez érzékenyen érint egy olyan sérülékeny, nyitott gazdaságot, mint a miénk. Vége lesz a rekordmennyiségű külső forrásnak köszönhető gazdasági kegyelmi állapotnak és nem fog működni a klientúrarendszer. Akkor pedig egymás torkának fognak ugrani az uniós és magyar adófizetői pénzen kitartott oligarchák.”

– fogalmazott Mellár az interjúban.

A közgazdász elmondta: amíg 2010 és 2017 között

a GDP 35-37 százalékának

megfelelő támogatás érkezett Magyarországra az Európai Unióból, ebből csak 17 százalékos gazdasági növekedést elérni, amit ő elég sovány eredménynek tart.

A közeljövőről szólva Mellár azt mondta:

„Nem zárom ki, hogy az európai parlamenti választások után Orbán egyre jobban elszigetelődik és egyre nagyobb nyomás alá kerül. Ez szintén megrövidítheti a rezsim életét.”

(A teljes interjút itt találod.)

Valódi Hírek