Friss: Pofára esés lehet a Fidesz feljelentése Hódmezővásárhelyen, Márki-Zay visszavágott

Megrázták a pofonfát a fideszes képviselők Hódmezővásárhelyen.

Viharos sajtótájékoztatót tartott a hódmezővásárhelyi Fidesz vasárnap délután, miután nekiment a polgármesternek a napokban egy lakásbotránnyal. A helyszínen megjelent Márki-Zay Péter több hívével, így kódolva volt a verbális adok-kapok.

Mint ismert: Feljelentést tesz a Fidesz egy (szerintük) szabálytalanul értékesített önkormányzati lakás miatt Márki-Zay Péter polgármester, Kis Andrea (MSZP) alpolgármester és Nagy Ernő szocialista képviselő ellen, akinek lánya áron alul, a közgyűlést megkerülve vásárolta meg az ingatlant – mondta korábban a Fidesz hódmezővásárhelyi frakciójának vezetője.

A bukott fideszes polgármester-jelölt, Hegedűs Zoltán sajtótájékoztatóján azt állította: Nagy Ernő a Lakásügyi Tanácsadó Testület (LTT) elnökeként visszaélt hivatali hatalmával, amikor rokoni kapcsolatukat eltitkolva szabálytalanul segítette bérlakáshoz lányát.

Közzétette: Márki-Zay Péter – 2019. március 3., vasárnap

Most arról számolt be Hegedűs Zoltán és Cseri Tamás, hogy különböző aláírásokat találtak az ezekről szóló dokumentumokon és

feljelentés-kiegészítést fognak tenni.

Márki-Zay Péter feltette a kérdést, hogy ki írta alá a szerződéseket? Hegedűs Zoltán ekkor bevallotta, hogy

a 2017-es szerződést ő írta alá, de a 2018-ast már a polgármester.

Megjelent Nagy Ernő is, aki beszélt arról, hogy a lánya végül nem tudott beköltözni a lakásba. Elmondása szerint többek között azért, mert rendkívül rossz állapotban volt az ingatlan. Azt is cáfolta, hogy megvették volna a lakást és bejelentette, perelni fog.

Márky-Zay arról számolt be, hogy szerinte itt egy fideszes korrupciós botrányról beszélhetünk elsősorban, mert a 40%-os lakáseladásokat még a Fidesz rögzítette rendeletben, majd mintegy 400 lakást adtak el áron alul. Ráadásul a polgármester szerint még az előző vezetés bólintott rá erre az értékesítésre.

Valódi Hírek