Rendkívüli: Orbánék nem voltak hajlandók fogadni a holland parlament hivatalos delegációját Magyarországon

Ebből újabb diplomáciai botrány lesz!

A magyar demokrácia állapotát vizsgálta volna a holland parlament delegációja Magyarországon, azonban a magyar kormány képviselői nem voltak hajlandók találkozni velük, ezért törölniük kellett a látogatást – írja a hvg.hu.

A lapnak nyilatkozott Anne Mulder holland képviselő, aki elmondta: a hágai parlamentben régóta téma az Európai Unió alapszerződésének hetes cikkelye alapján Magyarországgal és Lengyelországgal szemben megindított eljárás.

Ezért úgy döntöttek: párbeszédet kezdeményeznek a témában, ebben az ügyben szerették volna a magyar kormány képviselőit is meghallgatni.

A holland delegáció február közepén utazott volna Varsóba és Budapestre, hogy személyesen tájékozódjon a demokrácia állapotáról és beszéljenek az adott országok kormányaival is.

Csakhogy hiába léptek velük kapcsolatba, Magyarországon sem a Fidesz, sem pedig a kormány részéről nem akarták őket fogadni, ezért törölniük kellett az utat.

A hvg.hu szerint az egyik partner a magyar parlament Európai Ügyek Bizottsága lett volna, ennek a találkozónak már az időpontja is megvolt, de aztán magyar részről váratlanul lemondták. A lap kereste a Külügyminisztériumot és a bizottságot is, ha érkezik válasz, mi is frissítjük vele a cikkünket.

Lengyelország részéről a hollandok nem ütköztek falakba, oda február 24-én ellátogatnak.

Valódi Hírek