Újságírókat és borászokat vegzáltak a magyar-horvát határon, egyiküket elvezették

Busszal utazott szombaton az eszéki borfesztiválra 45 újságíró, borász, illetve borkedvelő vegyesen. Egy Facebook-posztból kiderült, hogy a program este 9-ig tartott, ezután indultak haza Magyarországra, de az udvari határátkelőnél jött a feketeleves.

Előbb mindenkit leszállítottak, félreállítottak, majd átvizsgálták a buszt, utána egyesével léphettek oda a horvát, majd a magyar határőrhöz, hogy ellenőrizzék úti okmányaikat.

A poszt szerint, miközben ott álltak, néhány utas mosdóba szeretett volna menni, de azt a választ kapták, hogy az be van zárva, mert korábban nem rendeltetésszerűen használták az utasok. Majd oldják meg a következő benzinkúton.

„Az utasok többsége kellemesen spicces, vidám állapotban volt – de részegnek, pláne agresszívnek, bunkónak egyiküket se mondtam volna -, beszélgettek, vidámkodtak, nem mindenki szállt fel a buszra, némelyek cigarettáztak, mígnem arra lettünk figyelmesek, hogy hárman is odarohantak a parkolóhoz és egyik utast elvezették.”

– olvasható az írásban,

Annyi történt, hogy volt, aki nem bírta volna ki a kútig és pisilt egyet a parkolóban, egy sötétben bárminek is látszó zárt épület mögött. A poszt szerint a nem rendeltetésszerű közterület-használat tényállását vették észre a rend éber őrei és azonnal megragadták az alkalmat, hogy ennek apropóján a határőr fülkéje mellé állítsák, majd újabb húsz percen át várakoztassanak mindenkit.

A szerző szerint a helyzet siralmas.

„Boldogan és büszkén szeretném átlépni a magyar határt, ehelyett szégyenérzettel térhetek haza, mert azok, akiknek odaszórták a hatalom apró morzsáit, rögvest visszaélnek vele és rögtön éreztetik veled, azért jöhetsz haza, mert megengedjük, de úgy ahogy mi szeretnénk. Portásország őrzői elfelejtik, hogy értünk, polgárokért vannak, ők szolgáltatnak, miközben szolgálnak és védenek.”

https://www.facebook.com/zoranka/posts/2245517635458524

Valódi Hírek