Botrány a bizottságban: Vadaiék kivonultak, mert Kósa Lajos nem volt hajlandó napirendre venni az MTVA-erőszakot (+videó)

Kósa Lajos még csak felolvasni sem volt hajlandó az ellenzék napirendi kiegészítő javaslatait.

A DK és az MSZP azt kezdeményezte, hogy az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottsága bővítse ki a mai ülése napirendjét. Vadai Ágnes és Harangozó Tamás azt akarták, hogy

1.) a Bizottság hallgassa meg a belügyminisztert és az országos rendőr-főkapitányt az MTVA-ban történt erőszakkal és a rendőri intézkedés elmaradásával kapcsolatban.

2.) a Bizottság hallgassa meg a belügyminisztert, a külügyminisztert, az országos rendőr-főkapitányt és a bevándorlási hivatal vezetőjét Nikola Gruevszki börtönre ítélt politikusbűnöző Magyarországra szöktetésével kapcsolatban

3.) illetve hogy a Bizottság a mai ülésen hallgassa meg a honvédelmi minisztert azokkal a honvédségi repülőgépekkel kapcsolatban, amelyeket Orbán Viktor rendszeresen saját luxus-utazásaira használ.

A Fidesz elutasította a fenti ügyek napirendre vételét. A bizottság elnöke, Kósa Lajos felolvasni sem volt hajlandó az ellenzék napirendi kiegészítő javaslatait.

Vadai Ágnes és Harangozó Tamás ezért kivonultak a honvédelmi bizottság mai üléséről.

Közleményükben azt írják:

„Az nem parlamentarizmus, ahol a kormány mondja meg, hogy miről lehet beszélni és miről nem.

Történelmi szégyen, hogy 2019 Magyarországán a két és fél millió magyar választópolgárt képviselő ellenzéki képviselők kérdéseket sem tehetnek fel a hatalomnak.

Ma sem minket, hanem két és fél millió magyart köpött szembe az Orbán-rendszer. Ehhez nem fogunk asszisztálni, ezért kivonultunk a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság mai üléséről.”

Videón az incidens és előzményei. A kivonulás a videó végén:


.

Add tovább cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!

Valódi Hírek