Friss: Hatalmas pénzbírsággal sújtja Kövér az ellenzéki képviselőket a mai akciók miatt

Naná, hogy nem hagyja retorzió nélkül.

Gyakran szoktuk cikizni az ellenzéki pártokat, ma azonban ismerjük el, egy napra végre úgy viselkedtek, ahogy az elvárható lenne: ellenzékként.

A meglepően kemény mai akcióknak azonban egy hátulütője biztosan lesz: Kövér László hatalmas pénzbírsággal fogja sújtani a tiltakozó képviselőket, akik eltorlaszolták a pulpitust, cetliket szórtak, szirénáztak, és volt, aki a miniszterelnök arcába fütyült síppal.

Az Országgyűlés Sajtóirodája arról tájékoztatta az atv.hu-t, hogy a fegyelmi intézkedésre alapot adó tevékenység megtörténésétől számított 15 napon belül össze kell hívni a Parlament házbizottságát és ott születik hivatalos döntés az ellenzéki képviselők tiszteletdíjának elvonásáról.

Volt, aki azt mondta, hogy akár a parlamenti házszabály-szegésen túlmenő tevékenységnek is minősülhet, ami történt az ülésteremben az ellenzéki képviselők részéről.

A KDNP szóvivője, Nacsa Lőrinc azt nyilatkozta: a kormányoldalon jogászok vizsgálják, hogy az ellenzék mai akciói miatt az ügyészséghez forduljanak-e. De ez még nem dőlt el – mondta a „kereszténydemokrata” „politikus”.

Valódi Hírek