Elios-ügy: Úgy tűnik, semmit nem csináltak a rendőrök a Tiborcz cége elleni „nyomozásban”

Ja, így könnyű nem a nyomára bukkani a lopásnak!

Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) jelentésében nemrég megállapította, hogy a korábban Orbán-veje-Tiborcz István érdekeltségébe tartozó cég 17 szervezett és 18 sima csalásban vehetett részt, amikor uniós pályázatokon indult, majd azokat meg is nyerve közvilágítási rendszert építettek ki több településen.

A héten azonban az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) viszont arra hivatkozva zárta le bűncselekmény hiányára hivatkozva az Elios-ügyet, hogy

„minden részletre kiterjedő nyomozásuk”

nem igazolta az OLAF állításait.

Ehhez képest sorra derülnek ki a „nyomozás” részletei, legalábbis azok a nyomozati cselekmények, amelyeket nem léptek meg a rendőrök.

Először csak hiába érdeklődött a sajtó arról, kihallgattak-e valakit az ügyben, az ORFK semmit nem hajlandó mondani a „mindenre kiterjedő nyomozásukról”.

Máshonnan viszont kiderül lassan, hogy miért nem is értek el eredményt a rendőrök:

Csütörtökön számolt be arról az RTL Híradója, hogy az egyik érintett városból, Siófokról

be sem kérték a szerződéseket

és semmilyen iratot sem a „nyomozáshoz”.

Most a Népszava ír arról, Márki-Zay Péter, hódmezővásárhelyi polgármester is azt közölte,

tőlük sem kért be egy szál iratot sem a rendőrség.

Hódmezővásárhely a lap szerint azért érdekes, mert a gyanú szerint a város pályázata szolgálhatott a további csalások mintájául (akkor még Lázár János vezette a várost).

A Tiborcz-féle cég által felszerelt LED lámpákre egyébként sok helyen rengeteg lakossági panasz is érkezett, volt, ahol szinte életveszélyessé tette az esti sétát a Tiborcz-cég trehány munkája.

A magyar rendőrség parádés munkájával azonban az ügy még nem lefutott. Sem az OLAF, sem a jelentést készítő német néppárti politikus nem fogadja el a bűncselekmény hiányát.

Meg hát mi sem, nyilván.

(RTL Klub, Népszava)

Valódi Hírek