Ukrán szavazók az EP-választáson: A DK felháborodott Orbánék újabb választási csalási kísérletén

Annyi aljasságot követtek el a határon belüliek ellen, hogy már csak ebben bízhatnak.

Ahogy arról tegnap beszámoltunk: Semjén Zsolt törvénymódosítást nyújtott be, hogy az uniós tagsággal nem rendelkező határon túliak is szavazhassanak a magyar EP-választáson. (bővebben itt)

Az ügyben most – egyedüliként – tiltakozó közleményt adott ki a Demokratikus Koalíció.

A DK alelnöke, Molnár Csaba által jegyzett dokumentumban az áll:

„A Fidesz ismét a határon túliak szavazataival biztosítaná be magát

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes törvényjavaslatot nyújtott be annak érdekében, hogy az uniós lakhellyel nem rendelkező magyar állampolgárok számára is lehetővé tegyék az európai parlamenti választáson való részvételt.

A Demokratikus Koalíció felhívja a figyelmet, hogy ez a gesztus ismét nem szól másról, minthogy a Fidesz a határon túliak szavazataival akarja magát bebiztosítani.

A Demokratikus Koalíció továbbra is tartja magát ahhoz, hogy ne szavazhasson, aki soha nem élt itt, aki nem ide fizet adót.

Hiába önti a pénzt a Fidesz a magyarul nem is beszélő ukránok nyugdíjaiba, ha itthon szétrohad az oktatás, az egészségügy, időseink pedig méltatlan körülmények közt élnek.

Akárhány szavazatot vásárolhat a Fidesz, attól még kilóg a lóláb: Orbánéknak közük nincs Európához.

Molnár Csaba

NYF-kommentár: Jellemző a magyar „ellenzéki” sajtóviszonyokra, hogy a zömmel patológiás Gyurcsány-fóbiások által szerkesztett hvg.hu erről az alábbi módon számolt be:

.

 

Valódi Hírek