Orbán beismerte: Fölöslegesen öntött forintmilliárdokat a hóbortjába, teljes a csőd a fociban (+videó)

Még szerencse, hogy nem az állami kórházakba mentek ezek a pénzek.

A felcsúti Puskás Ferenc Akadémia sport- és konferenciaközpontjának avatásán Orbán Viktor lényegében beismerte, hogy kudarcot vallottak a súlyos milliárdokért létrehozott futballakadémiák a magyar foci felemelésében- szúrta ki a 444.

A miniszterelnök 2007-ben, a Puskás Akadémia felcsúti ünnepségén azt a merész kijelentést tette, hogy

7-8 éven belül lesz ötven olyan magyar játékos,

akik a legjobb európai bajnokságokban rendszeresen pályára lépnek, belőlük pedig lesz egy jó válogatott.

Videón:

.

Ötven helyett jelenleg négy játékos van a top bajnokságokban (az angolban, spanyolban nincs egy sem, a németben három, az olaszban egy). Közülük

egyetlen egyet nevelt ki a Puskás, Orbán 2007-es kijelentése óta.

Most lejjebb adott és már azt ígéri, 50 helyett csak 16 nemzetközi szintű játékost kell produkálniuk a közpénzekkel telepumpált akadémiáknak, azt is tíz év alatt.

Orbán mérhetetlenül büszke arra, hogy a Puskás Akadémia, az elvárt „két nemzetközi szintű, csúcsbajnokságokban játszani képes” focistát már letett a zöld gyepre az előző tíz évben, mert kineveltek egy Sallai Rolandot és egy Kleinheisler Lászlót.

.

Előbbi valóban a német bajnokságban játszik most ősztől. Utóbbi is megfordult a Bundesligában, de onnan egyetlen év után előbb hazaküldték az NBI-be, aztán a kölcsön lejárta után lepasszolták Kazahsztánba.

Hiába a szép, stadionnak álcázott pénzszivattyúk, a magyar focisták siralmasan teljesítenek. Orbán a legfőbb életművében vallott kudarcot.

Add tovább, hogy másokhoz is eljusson!

Valódi Hírek