Rommá alázták Hollik Istvánt a stúdióban, aki ordító baromságokat mondott Orbán luxusrepülőzéséről (+videó)

Ilyen az, ha valaki az indokolt agybeültetés helyett tévedésből hajbeültetésben részesül.

Az ATV Egyenes beszéd című műsorában kapott a lehetőséget Hollik István, a Fidesz-KDNP szóvivője, hogy megmagyarázza, mennyire rendben van az, hogy Orbán Viktort egy állami közbeszerzéseken milliárdossá váló üzletember repteti focimeccsekre a magánrepülőjével.

Mint az Átlátszó kiderítette: Orbán július 25-én Bécsből Várnába, a Videoton-Ludogorec BL-meccsre egy 17 milliárd forintos magánrepülővel, egy Bombardier Global 6000 -rel ment el, ami után a Népszava kérdésére Havasi Bertalan árulta el, hogy

az utat Garancsi István fizette.

Az a Garancsi, akinek a cégei rengeteg állami megbízást nyertek el Orbán Viktor miniszterelnöksége idején.

Hollikot a műsorban Krug Emília mellett Gergely Márton és Stumpf András kérdezte.

Az újságírók felidézték, hogy az országgyűlési törvény szerint a képviselők nem fogadhatnak el a képviselői megbízatásukkal kapcsolatban ajándékot vagy más ingyenes juttatást, amely meghaladja a képviselői tiszteletdíj egyhavi összegét.

Hollik kezét-lábát törve próbálta meg kimagyarázni, miért nincs semmi gond ezzel – szerinte.

Egyebek mellett az alábbiakat mondta:

„Nem történt törvénysértés, mert nincs itt semmi ajándék”.

„Aki azt mondja, hogy ez törvénysértés, az egy politikai vélemény. Én szerintem meg nem.”

„Az a repülő elindult volna a miniszterelnök nélkül is? Persze, hogy elindult volna”

„Ha Bécsben koncertezik a Metallica, és az ön rég nem látott barátja azt mondja, ülj be az autóba, persze, elviszlek. Ez ajándék? Így működik a barátság.”

„Azért mert valaki egyszer vagy kétszer egy légtérben tartózkodott a miniszterelnökkel, semmilyen előnyt nem élvezhet.”

Az ügyet feltáró Átlátszó és „ezek a médiumok olyan kalapácsok, amelyek mindent szögnek néznek. Ott is korrupciót keresnek, ahol nincsen korrupció.”

„A Fidesz-KDNP üzleti ügyekkel nem foglalkozik. Minket egy dolog érdekel, hogy a magyar embereknek jobb legyen, hogy a magyar családok tudjanak gyermeket vállalni és a magyar emberek biztonságát szavatoljuk.”

Aki az ilyen ügyeket föltárják, például az Átlátszó.hu, az köztudottan kormányellenes tevékenységet folytat, és egyébként Soros György finanszírozásából él. „Soros György elkezdte az EP-választási kampányt. Erről szól ez az ügy”.

Az újságírók sem hagyták magukat, Hollik ordító baromságaira gyorsan és frappánsan reagáltak, így egészen szürreálisra sikerült a 22 perces beszélgetés: újságírók próbálnak racionálisan érvelni, egy beszélő Fidesz-droid pedig – meg sem érintve a tényektől – süketel mellettük:


.

Add tovább cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!

Valódi Hírek