Friss: Orbán háza előtt tüntetnél? Két év börtönnel számolj!

Nesze neked, szólásszabadság, gyülekezési jog!

A fideszes Czunyiné Bertalan Judit nyújtotta be azt a törvénymódosítási javaslatot a Büntető Törvénykönyvhöz, amelynek értelmében büntethetővé tennék, ha valaki „zaklatja” a hivatalos személyeket.

A hétfőn beadott javaslat a zaklatás tényállását (rendszeres vagy tartós háborgatás) bővíti ki a hivatalos személyekkel szembeni zaklatással, ha a zaklatás úgymond a

hivatali tevékenységével össze nem egyeztethető helyen vagy időben

történik.

Vagyis például munkaidő után, a háza előtt.

A módosítási javaslat szerint ezt megfélemlítés vagy a mindennapi életbe önkényes beavatkozás esetében két év, míg félelemkeltés esetén három év szabadságvesztéssel lehetne büntetni.

fotó: nyugat.hu

A javaslat indoklása szerint a hivatalos személyeket is megilleti az a jog, hogy munka után nyugodtan tudjanak pihenni, és „hivatalos eljárásuk miatt ne zaklassák őket”.

A Fidesz kimondottan azért kezdeményezte ezeket a módosításokat, hogy ne lehessen tüntetni politikusok, közszereplők házánál.

Kérelmezték azt is, hogy kivételes eljárásban tárgyalják a javaslatot a parlamentben már kedden, a zárószavazás pedig pénteken lesz, amikor valószínűleg meg is szavazzák.

(hvg.hu nyomán)

Valódi Hírek