Orbán akarja szétszakítani a Jobbikot Toroczkain keresztül

A kisgazdapárttal és az MDF-fel szemben már bevált a leszalámizós technika. A Fidesz most nekiugrik a Jobbiknak is.

Kedden jelentette be Toroczkai László, hogy néhány haverjával együtt Mi Magunk platform néven megalapítja a Jobbik belső ellenzékét.

Toroczkai két hete megmérette magát és alulmaradt a Jobbik pártelnöki székéért folytatott küzdelemben. Ezután kapcsolta turbófokozatra a saját pártja elleni szervezkedést.

Eddig hét falusi polgármester, valamint a Jobbik-frakcióból Dúró Dóra csatlakozott a szakadárokhoz, akiknek egyébként nehéz lesz hivatalos formában megszervezniük magukat, ugyanis a párt alapszabálya nem engedélyezi platformok létrehozását.

Toroczkai végső célja nyilvánvalóan az, hogy kiprovokálja a saját kizárását a Jobbikból, ami után mártírként, látszólagos „erkölcsi győztesként” új pártot alapítson majd.

Toroczkai László bejelenti a Jobbik szétszakítására tett kísérletét

A Jobbik szóvivője, Jakab Péter kedd délután reagált, és kijelentette: a Toroczkai-féle platformnak „több okból sincs létjogosultsága”.

Egyrészt az alapszabályban nincs lehetőség platform alakítására, másrészt

a kongresszus már döntött a párt elnökéről és irányvonaláról, azt pedig el kell fogadni.

A Jobbik történetének eddigi legfontosabb fordulópontja volt 2013-ban, amikor Vona Gábor szakított a korábbi szélsőséges irányvonallal, és meghirdette a néppártosodásként emlegetett konszolidálódást, középre húzódást.

Ezzel az 5 éves munkával és annak eredményeivel fordult most szembe Toroczkai László, aki úgy fogalmazott, hogy szeretné visszavezetni a Jobbikot a régi szellemiségéhez. (magyarán: kiszolgálni azt a pár tízezer embert, akik újra gárdamasírozást és zsidótörvényeket akarnak látni Magyarországon)

„Örülnék neki, ha Laci elhúzna a francba, és vinni magával az egyfogúakat”

– így kommentálta az Indexnek egy ismert jobbikos politikus a Toroczkai-féle lázadást.

És hogy kinek az érdekében történik mindaz, ami most a Jobbiknak zajlik?

Ezt nem nehéz észrevenni: Toroczkait az elmúlt hetekben ezerrel futtatja a fideszes propagandamédia, ő pedig élvezettel lubickol a Magyar Idők, a köztévé, az EchoTV és a többi szennymédia kínálta nyilvánosságban, ahol egyébként évek óta csak leprázni szokták a Jobbikot, Toroczkaival viszont feltűnően barátságosak és előzékenyek.

Ugyanezt az utat járta be Morvai Krisztina is, aki már a választások előtt a Fidesznek kampányolt és a saját kenyéradó pártját köpködte a fideszes szennymédiában.

Érdemes megfigyelni azt is, hogy a Jobbik elleni durva karaktergyilkos kommandó akkor indult be a fideszes sajtóban, miután 2013-ban Vona szakított a szélsőséges iránnyal, és meghirdette a néppártosodást, ezzel konkurenciát jelentve a Fidesz számára.

Orbán érdeke az, hogy létezzen egy tőle jobbra álló, szélsőséges, és megfelelően kicsi alakulat, akikhez képest a Fidesz tűnhet a mérsékelt, nyugodt erőnek.

A Fidesz ezért a továbbiakban is minden médiatámogatást meg fog adni a Jobbik szétszakításán ügyködő Toroczkai Lászlónak.

Orbánnak korábban a kisgazdapárttal és az MDF-fel szemben már bevált a leszalámizós technika. Most nekiugrik az eddigi legnagyobb falatnak, a Jobbiknak.

Kapcsolódó cikkeink:

Morvai Krisztina három éve szóba sem áll Vona Gáborral, és lehet, hogy a Fideszre fog szavazni

Morvai Krisztina a jobbikosokat köpködi, amiért kimentek tüntetni a Fidesz-maffia ellen

 

Valódi Hírek