Fegyelmi eljárást indít Molnár Gyula ellen az MSZP, mert suttyomban ígért 60 millió forintot Fodor Gábornak

A Kétfarkú Kutyapárt sírva könyörög a receptért.

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője szerint Molnár Gyula túllépte a hatáskörét, amikor titokban szerződést kötött Fodor Gáborral.

Tóth Bertalan erről az Inforádióban beszélt, ahol elmondta: az lenne a tisztességes, ha Bősz Anett visszaadná mandátumát az MSZP-Párbeszéd frakciójának.

Arról a Párbeszéd fog majd dönteni, hogy Bőszt visszahívják-e a gazdasági bizottság alelnöki pozíciójából, hogy Mellár Tamást delegálják helyette.

„Azt gondolom, hogy minőségi változás lesz, hiszen Mellár Tamás elismert közgazdászként, a Magyar Tudományos Akadémia tagjaként fajsúlyos alelnöke lesz ennek a bizottságnak, és igen komoly ellenzéki kritikákat fog megfogalmazni.” – fogalmazott Tóth.

Tóth Bertalan

A szocialisták frakcióvezetője elmondta azt is: Molnár Gyula, az MSZP volt elnöke túllépte hatáskörét, amikor a választások előtt titokban szerződést kötött Fodor Gáborral.

Tóth Bertalan szerint hosszú távú kötelezettségvállalásra csak akkor jogosult az elnök, ha azt a párt elnöksége is elfogadja.

Mivel ilyen elnökségi döntés nem volt, így

az MSZP nem tudja vállalni a Molnár által beígért kötelezettségeket.

A párt központi pénzügyi ellenőrző bizottsága és a fegyelmi tanácsa meg fogja tenni a szükséges lépéseket Molnár Gyula ellen – közölte Tóth.

Kapcsolódó cikkünk:

Tóta W. Árpád: A szánalmas pióca az utolsó vonaglásával is ártani próbál

Szabó Tímea kipakolt: “Fodor Gábort semmi nem érdekli, csak a pénz!” (+videó)

 

Valódi Hírek