A letelepedési kötvénybiznisz azonnali beszüntetését ígéri a DK

A Demokratikus Koalíció azt ígéri, hogy kormányra kerülve azonnal megszüntetik a letelepedésikötvény-programot.

Gréczy Zsolt szerdai sajtótájékoztatóján közölte: a kormány néhány fideszes gazember meggazdagodásának kedvéért ember-, kábítószer és fegyverkereskedőket, valamint terrorizmust és háborús bűncselekményeket finanszírozó bűnözőket enged be Magyarországra.

A program hatalmas üzlet, főleg Rogán Antal és üzlettársai számára, akik offshore cégeken keresztül tíz- és százmilliárdokat kereshetnek rajta – fogalmazott.

A politikus ennél is nagyobb problémának nevezte, hogy elmarad a jelentkezők szigorú ellenőrzése, ezért nem sikerül kiszűrni a bűnözőket és terroristákat.

Gréczy Zsolt a sajtótájékoztatón a 444 és a Direkt36 információira hivatkozott, amelyek szerint az elmúlt években magyar letelepedési kötvényt vásárolt több olyan személy is, akik komoly biztonsági kockázatot jelenthetnek Magyarország és az Európai Unió számára.

Az egyik letelepedési engedélyhez jutott férfi a hatóságok gyanúja szerint olyan nemzetközi bűnszervezet tagja, amely

fegyver-, kábítószer- és embercsempészetből

származó pénzek tisztára mosásával foglalkozik.

Szintén magyar papírokat kapott a háborús bűntetteket elkövető szíriai Aszad-rezsim egy kulcsfigurája is.

Gréczy Zsolttól az Echo TV azt kérdezte, mit gondol arról, hogy szerintük Kész Zoltán korábban lopott pénzből kampányolt.

A szóvivő úgy válaszolt: nem tud arról, hogy a politikus lopott pénzből kampányolt volna, “de azt tudjuk, hogy az Ön televíziója például lopott pénzből működik”.