Molnár Gyula: Az LMP szándékosan teljesíthetetlen feltételeket támaszt

Az MSZP elnöke arra kéri Szél Bernadettet és társulatát, hogy gondolják újra, mi a fontosabb.

Az MSZP elnöke szerint teljesíthetetlen feltételek hangzottak el a vasárnapi ellenzéki megbeszélésen.

Molnár Gyula ezért az álláspontja átgondolására kéri az LMP-t (mint ismert: Szél Bernadették azzal az alibivel bújnak ki az ellenzéki koordináció alól, hogy csak akkor hajlandóak ezt megtenni, ha a Jobbik is. Miközben rengeteg mandátum megnyerhető lenne, ha az MSZP, a DK és az LMP összefogna)

Molnár Gyula közölte: olyan vonat után nem futnak, amelyik nem akarja felvenni őket, és ha valaki úgy dönt, nem kíván egyeztetni, azt tudomásul veszik.

A pártelnök ugyanakkor jelezte, nyitottak a demokratikus ellenzék felé, hiszen van 51 egyéni választókerület, amely nyerhető.

Molnár Gyula szólt arról is, tapasztalataik szerint miközben a Jobbik hangos az országos politikában, rendkívül visszafogott teljesítményt nyújt a helyi kampányokban.

Semmi sem igazolja vissza, hogy a Jobbik lenne az, amely valódi változást hozna – mondta.

Hozzátette: „a Jobbik csak és kizárólag a Fidesz tartalékaként építi fel magát és ez nem jelent változást Magyarországon”.

Szerinte két szobatárs, Orbán Viktor és Simicska Lajos vitájában a politika többi szereplőjének nem kell részt vennie.

Közölte: a választásokig hátralévő időben azzal foglalkoznak, ami a fontos az országnak, az oktatással, az egészségüggyel, a nyugdíj kérdésével.

Továbbra is hisznek abban, hogy a baloldali alternatíva képes a kormányváltásra – közölte.

Kapcsolódó cikkünk:

https://nyugatifeny.hu/2018/03/19/gyurcsany-az-lmp-rengeteg-mandatumot-fog-elvenni-az-ellenzektol-ha-nem-koordinal-video

Valódi Hírek