Ordítasz: Nyitrai Zsolt elárulta, miért inkább a stadionokra költik a pénzt a kórházak helyett

Hiába, arcátlanságban verhetetlenek a fiúk!

A magyar egészségügy nyomorúságos helyzetéről jövő hét szerdáig lehetne beszélni, hiszen naponta jönnek a hírek a sürgősségi osztályokon 10-12 órákat váró betegekről, a folyosón ellátás nélkül meghalt emberekről, a több éves várólistákról, a rühatkával fertőzött osztályokról, a mosléknak beillő kórházi menüről és így tovább.

Nem csoda, hogy Sándor Mária nemrég komplett vádbeszédet adott elő Orbánék ellen, azzal vádolva a kormányzatot, hogy gyógyítható emberek százait engedik meghalni indokolatlanul. (A drámai videót itt találod, ha lemaradtál).

Ezek után minden állampolgárban jogosan merül fel a kérdés, hogy miért a kisvárosi NB3-as focicsapatoknak kell csili-vili stadionokat építeni, amíg egy átlagos kórházi osztályon fertőtlenítőszer sincs, és jó esetben 2 orvos jut 60-80 várakozó betegre egy sürgősségi osztályon.

Nyitrai Zsolt

De ez csak a mai napig volt kérdés, ugyanis ma kiállt sajtótájékoztatót tartani Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár és Nyitrai Zsolt, Eger fideszes országgyűlési képviselője.

Szabó Tünde az MTI tudósítása szerint arról beszélt: a kormány felismerte, hogy a sport az élet minden szegmensére kihat, ezért nemzetstratégiai ágazatként kezeli ezt a területet.

Nyitrai Zsolt pedig kijelentette (idézzük): minden sportra költött egy forint két forint megtakarítást eredményez az egészségügyben.

Úgyhogy kedves betegek, tetszettek volna a stadionokba járni, akkor nem lennének betegek!

Kiegészítés: Egy kommentelő szerint Nyitrai mondata úgy lenne helyes: Minden sportra költött forint miatt két forintot vettek el az egészségügytől.

Egy másik kommentelő pedig azt írja: ha nyilvános futópályák, sportpályák, uszodák építésére, felújítására és kedvezményes bérletek támogatására menne a pénz, akkor lenne is benne logika. De az én egészségem miért is lenne jobb a Botláb FC tao-milliárdokkal való kitömésétől?

Oszd meg cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!

Kapcsolódó:

Dráma a stúdióban: Sándor Mária komplett vádbeszédet adott elő Orbánék ellen (+videó!)

 

Valódi Hírek