Döbbenet: Mocsár és szennyvíztelep mellé deportálnák a fogyatékkal élőket Orbánék

Napvilágot látott a kormány új terve, amelyre 85 milliárd forintot szánnak.

A döbbenetes elképzelésnek az Értelmi Fogyatékosok és Segítőik Országos Szövetsége nézett utána és a 444.hu számolt be róla először.

Amit találtak, azon annyira megdöbbentek, hogy azonnal leállíttatnák a programot.

Az elképzelés szerint ugyanis

a világ végén lévő kis falvakba szórnák szét a fogyatékkal élőket

Innen pedig buszokkal hordanák vissza őket az intézményekbe foglalkozásokra – ahonnan egyébként kiköltöztették őket.

fotó: 444.hu

Az ÉFÉSOSZ szerint a programot azonnal le kellene állítani, mert az nemhogy nem segít, hanem csak újrateremti azokat a körülményeket, amelyektől meg kellene menteni a fogyatékos embereket.

A program célja ideális esetben az lenne, hogy lakóotthonokat hozzanak létre a fogyatékos emberek számára. Egy-egy lakóotthonba csak pár ember költözne az intézményből, és ott szakértő segítséggel ugyan, de amennyire csak lehet, önállóan élnének.

A szervezet tudomására jutott, hogy a lakóotthonok kialakítását úgy oldanák meg, hogy egyszerűen leválasztanának egy telket a nagylétszámú intézmény oldalából, vagy pár házzal arrébb vennének egy telket, és oda húznák fel a lakásokat.

Azokat a lakóotthonokat pedig, amiket így nem tudnak kialakítani, néhány száz fős kistelepülésekre vinnék.

Létrehoznának lakóotthonokat gyalogosan rosszul megközelíthető faluszéleken, “utolsó házként, beépítetlen telkekkel szemben, szegregált településrészeken”, de találtak szennyvízátemelő telep mellett és mocsaras terület mellett létesítendő lakóotthont is.

Oszd meg cikkünket, hogy másokhoz is eljusson a valóság!

Valódi Hírek