Csúnyán bezuhant a TV2 nézettsége – Torkig vannak az emberek az agymosással

A kutya nem kíváncsi már a Vajna-művek esti hírműsorára, amit csak megszokásból lehet „Tények”-nek nevezni.

„A Tények nagyszerű szereplését a nézők szeretete és figyelme naponta igazolja. Például amikor többen nézik, mint riválisát” – írta nemrégiben az Origo. Ehhez képest megdöbbentő a valóság.

A 24.hu kikérte a nézettségi adatokat, de azon annyira meglepődtek, hogy az adatok lekérdezését és ellenőrzését többször is megismételték, hátha valamilyen számítási vagy adatlekérdezési hiba történt. Ám ilyesmire nem derült fény, az adatok sokadjára is hitelesnek bizonyultak.

Az derült ki, hogy a TV2 műsora, a 18 és 59 év közöttiek körében mindössze 1, azaz egy este tudott győzni a 2016. december 5. és 2017. december 4. közötti egyéves periódusban az RTL Híradóval szemben.

A győztes napon, 2017. augusztus 31-én, az RTL Híradónak 20,2 százalékos közönségtábora volt ebben célcsoportban, míg a Tényeknek 20,3.

Ha a 18-49 év közti korosztályban nézzük, egy kicsit jobb eredményt sikerült kicsikarnia a Vajna-csatornának. Itt már 32 Tények által megnyert estéről és 6 döntetlenről beszélhetünk, szemben az egyéves periódus többi napjával, amikor az RTL Híradó vonzott több nézőt.

Akkor sem lehet boldog a TV2, ha a 4 év feletti korcsoportot vizsgáljuk összességében: itt 34 alkalommal nyert a TV2 Tények a versenytársával szemben, 5 alkalommal pedig döntetlen lett a végeredmény.

Egyszóval a Tények akkor járna a legjobban, ha a teljes lakosságra vonatkozó adatait kommunikálná, de

még így is csúfos bukásról kellene beszélniük.

A mérések adatait a nemzetközileg elismert, a világ számos pontján működő Nielsen kutatócég hazai leányvállalata, a Nielsen Közönségmérés Kft. állítja elő. Közönségmérésük lényege az elektronikus mérőműszerek alkalmazása a mérésbe bevont paneltagok háztartásában.

A paneltagokat úgy választják ki véletlenszerűen, hogy az egyes személyek korra, nemre és más demográfiai szempontokra nézve reprezentatív módon tükrözzék a magyar lakosság összetételét.

Az eszközök és a hozzájuk illesztett speciális távirányítók segítségével rögzítik, hogy a tévékészülék mikor volt bekapcsolva, illetve mely csatorna adását nézték a mérésben résztevő háztartásokban.

Valódi Hírek