Végleg bezár az állatkínzó „egzotikus” kávézó Budapesten

Eladó/kiadó felirat került ki az állatsimogatós Exzootic Café ajtajára, ahol többek közt egy véreset pisilő kengurut és bőrbeteg leguánt tettek ki a vendégek egész napos zaklatásának.

A Bartók Béla úti kávézóban irtózatos körülmények közt tartották az egzotikus állatokat. A botrány egy volt alkalmazott szavai nyomán pattant ki, aki a hvg-nek nyilatkozott az állapotokról.

„Még a beteg állatok sem kaptak semmilyen kezelést. (…) A kenguru véreset pisilt, a szurikáta azért van most egyedül, mert a testvére rejtélyes körülmények közt meghalt.

A leguán bőrbeteg, csúnyán terjedő gennyes sebe volt, és szegény nagyon fázik, folyamatosan infralámpa alatt kellene lennie, ezért kucorog a lehető legmelegebb helyen.”

A cikket hatósági ellenőrzés követte, ahol kiderült: nem csak az állatok vannak rossz bőrben, a konyhán is olyan állapotok uralkodnak, hogy az már a vendégek egészségét is veszélyezteti.

Forrás: BorsOnline/Bánkúti Sándor

A hely ezt követően ideiglenesen bezárt, ám az üzemeltetők a múlt héten a 444-nek még azt nyilatkozták, folytatni fogják:

„A Nébih csupán a vendéglátási részleget függesztette fel. A tisztorvosi szolgálat néhány változtatást írt elő, például a huzat megszüntetése. Illetve azt, hogy az 1, azaz egy darab rossz bőrben lévő kaméleonnak hozzunk létre egy elkülönítőt.”

Úgy tűnik, azóta – nagyon helyesen – meggondolták magukat, és talán olyan üzletbe vágtak, amivel állatkínzás nélkül lehet pénzt keresni.

 

Valódi Hírek