Már most nem működik a rendszer: hatalmas késések a metrópótló buszoknál

A hétfő reggeli sikeresnek látszó debütálás után nem sokáig tartott az öröm.

Szerda délelőttre már jól látszott, hogy vannak problémák a metrópótló buszokkal: Az Index és a Közlekedő Tömeg megfigyelései szerint már közel sem annyira jól működik a rendszer, mint az első nap.

A Futár-rendszer is segít szemmel tartani a járműveket. Az oldalon követhető, mikor indulnának a járatok menetrend szerint és mikor indulnak valójában. Az Árpád hídi megállót nézve látható, hogy a buszok nagyjából 7:40-ig tudják tartani a menetrendtől való 2-3 perces eltérést.

A csúcsforgalom beindulása után a buszok 8:15-kor negyedórát, 9-kor 25 percet, 10 körül pedig már 30-40 percet késnek. 11-12 óra körül pedig már annyit késnek, mint a teljes menetidő, így kimarad egy indulás, a késési idő pedig visszaáll nullára.

Az utasok számára ráadásul extra kényelmetlenséget okoz, hogy a késések nem egyenletesen oszlottak el, egyes járatoknál ezt nem, más járatoknál viszont nagyon is meg lehetett érezni, magyarán zsúfoltság volt.

Olvasók is kényelmetlenségről számolnak be:

„Újpest központban délelőtt 9:20 körül már nem olyan gyakori a metrópótló busz, mint reggel. Ez a tömegen látszik is, rögtön megtelt a busz.”

Más pedig azt írja: kedden reggel 8 óra 20-kor az ötödik buszra tudta felgyűrni magát, délután javult a helyzet, akkor felfért a harmadikra.

Valódi Hírek