Nevetséges „bocsánatkérés”: Visszaüzent Kerényinek az egyik elfenekelt áldozat

Kerényi Mikós Gábor tegnap Martoni magasságokba emelkedett „bocsánatkérésével”, ám ezt a rendező egyik áldozata nem hagyja annyiban.

Maros Ákos, táncos-színész, aki elsőként állt ki arccal vállalva, hogy Kerényi gusztustalan módon bánt vele, Facebookon-oldalán reagált a rendező „bocsánatkérésére”. Az Operettszínház elbocsájtott művészeti vezetője ugyanis azt közölte, szerinte a történetek mögött nem volt valódi zaklatás.

Maros ezt visszautasítja, válaszában azt írja:

Kerényi Miklós Gábor nevetséges bocsánatkérését – már amennyiben ez a bagatellizált nyilatkozat annak tekinthető – annyival mindenképpen kommentálnám, hogy

egy fiatal táncos vállfával történő elfenekelése nálam nem tartozik sem a „művészi érzékenység és a teljes belefeledkezés”, sem pedig „a mérhetetlen művészi szabadságvágy okán” elfogadható viselkedésbe.

A Marton-ügy után a Kerényi-botrány is felforgatta a színházi világot: a rendezőt kirúgta az Operettszínház, az áldozatok pedig sorra jelentkeznek.

Czapáry Veronika, az ügyben nyomozó író szerint 11 korábban bántalmazott ember már jelentkezett. Köztük van egy férfi is, aki az eset idején 13 éves volt (erről bővebben itt!), ő azt mondta: ha szükséges, bíróság előtt is vállalja a történetét.

Valódi Hírek