Folytatódik az őrület: Meghosszabbítják a felcsúti szellemvasutat

Nem kórházi CT-re, nem a meleg ételért sorban álló tömegek megsegítésére, hanem a kutya által nem használt felcsúti szellemvasút meghosszabbítására költ újabb milliárdokat az Orbán-kormány.

„Ha támadják a kisvasutat, akkor meg kell hosszabbítani Bicskéig, és ha akkor is támadják, akkor meg Lovasberényig”

– ezt mondta a Szotyiköpködő tavaly a hobbivasút átadásakor, és mivel kritizálták, most valóban meghosszabbítják Bicskéig.

A keddi Magyar Közlönyben jelent meg az a kormányhatározat, amely szerint a kormány újabb 8,5 milliárd forintot szór el kisvasutakra. Ebből megkezdik a felcsúti szellemvasút Bicske és Felcsút Puskás Akadémia állomás közti szakaszának tervezését, az Alcsútdobozi arborétum–Vértesacsa szakasz megvalósítási tanulmányát is.

És akarnak egy szakaszt Bicske és Lovasberény között is, de azt majd csak egy következő ütemben valósítják meg, külön pénzből.

fotók: Vörös Attila, iho.hu

A kormány többek közt azzal indokolta a döntését, hogy a kisvasutak egyre népszerűbbek Magyarországon (!).

Ehhez képest pár hete láttak napvilágot a számok, amikből kiderül: totális csőd a felcsúti kisvasút, fél év alatt 53 olyan nap volt, amikor egyáltalán senki, egy árva lélek sem utazott rajta. (bővebben itt)

NYF-kommentár: Még szerencse, hogy az EU-nak azt hazudtuk: napi átlag 2000 utas lesz, és erre hivatkozva kaptunk 600 milliós uniós támogatást Orbán hobbivasútjára. Tényleg meg kell állítani Brüsszelt!

Frissítés: A Demokratikus Koalíció szerint szégyen és gyalázat, hogy Orbán Viktor 85 db CT-berendezés árát tapsolja el a felcsúti szellemvasútra. A DK szerint a kormány minden egyes nap magyarokat hagy meghalni, amikor a befizetett adóikat nem rájuk, hanem a miniszterelnök hobbibirodalmára költi. A DK szerint a magyarok 2018-ban arról döntenek, hogy jobb oktatást és egészségügyet vagy még több felcsúti luxusberuházást szeretnének a nemzeti vagyonból.

Oszd meg cikkünket, hogy másokhoz is eljusson a valóság!

Valódi Hírek