Jaj, ezek az arcok mindent elmondanak! – Ferenc pápával találkozott Donald Trump

Fél órás magánbeszélgetést folytatott Vatikánvárosban Ferenc pápa és Donald Trump szerdán.

Találkozásukkor az amerikai elnök azt mondta: nagy megtiszteltetés számára, hogy találkozhat a katolikus egyházfővel. A pápa ekkor csak annyit mondott, hogy “Isten hozta!”.

A közös fotózás után elvonultak a magánbeszélgetésre. A találkozó az elnöki találkozókra előírt húsz perces vatikáni protokollidőnél hosszabb, mintegy harminc perces volt. (Itt jegyezzük meg: Obama elnök hasonló látogatása 50 percig tartott)

Utána Ferenc pápának bemutatták a kíséret tagjait is, majd egy újabb fénykép készült, amelyen Trump felesége, Melania, Ivanka nevű lánya és veje, Jared Kushner is szerepelt.

Ferenc pápa ajándékba adta az amerikai elnöknek első önálló körlevelét, a klímaváltozásról szóló Laudato Si (Áldott légy!) címűt, újévi békeüzenetének egy példányát és egy olajágat ábrázoló medált – közölte a Vatikán.

Ezek az ajándékok bizonyos fokig Ferenc pápaságának és prioritásainak meghatározó jelképei, és éles ellentétben állnak Donald Trump politikájával és kampányígéreteivel, különösen a környezetvédelemmel és a jövedelemegyenlőtlenséggel kapcsolatban.

A találkozóról csodálatos csoportkép készült, amelynek arcai mindent elmondanak:

Mutatjuk közelebbről is: