Semjén színtiszta náci szöveggel támadta meg Sorost

Ez már nem bújtatott antiszemitizmus volt. Hanem a goebbelsi propaganda nyelve.

A miniszterelnök-helyettes, a KDNP vezetője az atv.hu-nak adott interjút. A nagyrészt érdektelenségbe fulladó beszélgetésben néhány cinikus megjegyzésen és a CEU-t, illetve a civil szervezeteket támadó, már untig ismert kormányzati szólamokon túl sokáig semmiről nincs szó, ami értelmezhető vagy érthető lenne, mígnem arra a kérdésre, hogy nem tántorítja-e el a lex CEU-tól, hogy már az Európai Néppártból is ki akarják zárni a Fideszt,  Semjén elszólja magát:

„Nem. Sőt engem mindez megerősít.(…)  A nemzeti önvédelem megerősítése az életösztönből következik.

És itt jutunk el az ügy szívéhez: a Soros-doktrínához, hogy ő milyen világot akar, milyen világot akar ránk kényszeríteni.”

Fotó: Henning János / MTI

A Fidesz politikusait sokszor vádolják bújtatott antiszemitizmussal, Semjén most viszont önkéntelenül is elárulta, hogy sokkal többről van szó, a fent idézett megjegyzése az önvédelemről és az életösztönről ugyanis színtiszta nácizmus. A két kifejezés, az önvédelem és az életösztön politikai kontextusban

a Harmadik Birodalom szótárából származik,

a goebbelsi propagandagépezet szívesen használta is őket. Önvédelemre hivatkozva a náci vezetés az agresszió vádját hárította el a zsidóság pusztításáért, az életösztön pedig akkor lett az egyik kedvenc szavuk, amikor a maguk emberfelettiségét írták le az alacsonyabb rendű, kiirtandó néppel szemben.

Szóval gratulálunk, miniszterelnök-helyettes úr. Szép önleleplezés volt.

Valódi Hírek