Tízezren tüntettek a CEU-ért, az egész világ megmozdult Orbán ellen

Térkép mutatja, hol tiltakoztak a CEU ellehetetlenítését célzó terv miatt. Vasárnap délután Budapesten több mint tízezer ember tüntetett az egyetem megvédése érdekében.

Ami ebben az Orbán-kormánynak a leginkább fájhat, hogy még a két féldiktátor, az orosz Vlagyimir Putyin és a török Recep Tayyip Erdogan országában is felszólaltak a CEU mellett. Pedig Oroszország és Törökország elvileg két nagy illiberális mintaállam. Orbán legalábbis így beszélt róluk, amikor 2014-ben Tusnádfürdőn meghirdette az új világrendet.

A térkép tanúsága szerint az Antarktiszon kívül a világ minden kontinensén tiltakoztak a CEU-t érő támadás ellen.

Pénteki rádióinterjújában Orbán arra hivatkozva védte meg a CEU ellehetetlenítését célzó törvénymódosító javaslatot, hogy az egyetem csal. Ez nyilvánvaló, a rádióinterjúról szóló cikkünkben is cáfolt hazugság volt.

Forrás: I stand with CEU / Facebook

Budapesten ma délután öttől tüntetést tartottak a CEU mellett. A Fővám térről több mint tízezer ember vonult az egyetem érintésével az Országház elé, ahol tiltakozásul fej fölé tartott, világító mobiltelefonokkal  ért véget a demonstráció – ugyanúgy, ahogyan az internetadó elleni 2014-es megmozdulásokon.

Valódi Hírek