Rákosista elmebaj Botka szlogenje

“A baloldal persze sokat változott a százmilliós kommunista hullahegy óta, ma már senki nem akarja lágerbe vinni az osztályellenséget, elég jól megadóztatni, a nagyobb társadalmi egyenlőség, az igazságosabb hozzáférés, az ökoszociális piacgazdaság vagy ki tudja, milyen aktuális tévedés nevében.

Mit emel ki az egyelőre legerősebb (így is a Jobbik mögött kullogó) baloldali párt önmagáról? Lenne mit mondani oktatásról, 21. századi tudásalapról, egészségügyről, korrupcióról, putyinizálódásról, ehelyett egészen komolyan és iróniamentesen Rákosiék szlogenjével vágnak neki 2018-nak.

Amikor Botka László arról beszél március 15-e táján, hogy “a forradalmi Magyarország ma aktuálisabb, mint valaha”, és “Fizessenek a gazdagok!”, akkor (..) felelőtlenül hadovál, és mellesleg egy életveszélyes dolgot üzen.

A ma luxusban élők az MSZP miniszterelnök-jelöltje szerint

“nem a saját erejükből, hanem a mi fejünkre taposva”

jutottak oda, ahol most vannak, ezért

“a gazdagoktól azt várjuk el, rosszul mondom: azt követeljük, hogy vállaljanak arányos terhet a közteherviselésből.”

A gazdagoktól, mint olyanoktól? Igen, tekintet nélkül a vagyon keletkezésének módjára.

Botka László szerint teljesen mindegy, hogy valaki Mészáros Lőrincként vagy Tiborcz Istvánként a hatalomba való bebetonozottságnak, az uralkodó családnak és baráti körnek köszönhetően jut megrendeléshez, ergo vagyonhoz, vagy pl. tisztességesen megdolgozik érte, gondolkodik, kreatívan ötletel, ergo teljes joggal gazdagszik.

Nem, ez az MSZP miniszterelnök-jelöltjének és mögötte összezáró pártjának egykutya:

“aki havonta egymillió forintnál többet keres, annak fizetnie kell. Aki tízmilliós autóban ül, annak fizetnie kell. Akinek százmillió forint megtakarítása van, annak fizetnie kell.”

Más se hiányzik a mai Magyarországon, mint “a gazdagok” elleni hadüzenet, a siker, a tudás és a teljesítmény elleni hisztériakampány, egy kalap alá véve a minden állami akadályt leküzdeni akaró független vállalkozót a crony capitalist tolvajbandával.

Hiába közli ezután Botka, hogy “ez nem egy gazdagellenes, hanem egy igazságpárti kampány”, a baj már megtörtént, a Fidesz után az MSZP-n is le fog szivárogni a rákosista elmebaj, az igazságos teherviselés álcája mögé bújó nettó osztálygyűlölet és osztályharc.”

Seres László: Bevezetés az osztályharcba (hvg.hu)