Exkluzív: A Mikola-család haverja az az orvos, aki botrányos szakvéleményt adott Mikola unokaöccsének áldozatáról

A Nyugati Fény kiderítette: Több szálon kötődik a Mikola-családhoz az az orvos, akinek a szakvéleménye alapján a szadista Bene Krisztián ügyvédje arról beszélt: az áldozat valójában önmagát „forrázhatta le”.

Ha minden igaz, holnap véget ér az évtized egyik legmegrázóbb büntetőügye: a Fővárosi Ítélőtábla ítéletet hirdet annak a gyerekorvosnak a perében, aki négy éve maró lúggal öntötte le volt barátnője nemi szervét, és ezzel egy teljes életre tönkre tette az asszonyt.

Renner Erika 2013. március 12-én reggel kutyát sétáltatni indult. Kinyitotta lakása ajtaját, amikor egy maszkos férfi rontott rá. Megragadta és bevonszolta a lakásba. Ott leteperte, madzaggal összekötözte, elkábította, majd maró lúggal öntötte le az altestét. Az ájult nőt egy szőnyegbe csavarta és magára hagyta. Renner Erika órákig feküdt eszméletlenül, végül volt férje és barátja talált rá.

A bűncselekménnyel Bene Krisztiánt, a Budai Irgalmasrendi Kórház főigazgatóját, Renner Erika korábbi barátját gyanúsította meg a rendőrség. Bene Krisztián tagadta, hogy bármi köze volna az esethez, de a bíróság tavaly májusban bűnösnek találta, és első fokon négy év börtönre ítélte.

A határozat szerint a férfi bosszút akart állni, miután az négy hónappal korábban szakított vele; határozott célul tűzte ki maga elé, hogy egy életre tönkreteszi áldozata szexuális életét. Az ítélet szerint „maradandó fogyatékosságot okozó testi sértést” követett el.

Az ítéletet az áldozat és a közvélemény is érthetetlenül enyhének találta. Renner Erika cipősszekrénye előtt ugyanis találtak egy madzagdarabot, amelyen kimutatták B. Krisztián DNS-töredékét, autójának kesztyűtartójából előkerültek a fecskendők, rajtuk a pszichotróp anyag maradványaival, emellett a férfi megbukott a poligráfos hazugságvizsgálaton is.

Az ügyészség azonban a bizonyítékok tömkelege ellenére is megszüntette a nyomozást. Egyebek mellett arra hivatkoztak, hogy a helyszínen talált fecskendőtűn viszont nem találták meg Renner DNS-ét, aminek oka ugyancsak máig rejtély.

Bene Krisztián és Renner Erika. fotó: Bors

Bene Krisztián sokakat meglepő módon mindössze négy hónapot töltött előzetesben, hamar kiengedték. Renner Erika, mint mesélte, egy alkalommal véletlenül még össze is akadt vele, méghozzá nem máshol, mint egy terézvárosi magánkórházban. Az áldozat azóta is kezelésekre jár, eddig nyolc műtéten esett át és pszichológusra is szüksége volt.

Renner Erikáék az első fok után súlyosbításért fellebbeztek. A másodfokú tárgyaláson, február 24-én azt szerették volna kiharcolni, hogy a bíróság ne csak maradandó fogyatékosságot okozó testi sértésben mondja ki bűnösnek a férfit, hanem legalábbis életveszélyt okozó testi sértésben, de még inkább emberölési kísérletben.

A tárgyalásra megidézett két szakértő, Molnár Miklós és Zacher Gábor ezt alátámasztotta, amikor egybehangzóan kimondta, hogy az áldozat valóban közvetett életveszélyben volt 2013 március 12-én. Zacher szerint csupán „a véletlenen és a szerencsén múlott”, hogy Renner Erikának nem lett sokkal komolyabb baja az altatástól.

Az ügyészség is amellett kardoskodott, hogy az életveszélyt okozó testi sértést állapítsa meg, ráadásul vegye figyelembe az aljas célt is. A vádlott ügyvédje azonban kitartott amellett, hogy Bene Krisztián ártatlan, a támadó egy ismeretlen ember lehet, aki a férfin és a nőn is bosszút akart állni. Az ügyvéd úgy nyilatkozott, hogy az ügyészség cserben hagyta őket, ami nem lehet egészen független attól, hogy a vádlottnak „prominens” rokonai vannak.

Az utóbbi megállapítás kétségtelenül igaz. Mint azt a Nyugati Fény elsőként tavaly áprilisban kinyomozta és megírta, Bene Krisztián nem más, mint Mikola István volt miniszter, jelenlegi államtitkár unokaöccse. Írásunk megjelenésének idején Bene Krisztián Facebook-adatlapján ott díszelgett a teljes Mikola-família.

Az arcképcsarnok azóta tovább gazdagodott. A vádlott ügyvédje a második tárgyalásra előrángatott egy szakértőt, bizonyos Nyulasi Tibort, akinek a szakvéleményére alapozva Bene ügyvédje, Szekér Gyula egy olyan beadványt nyújtott be a bíróságnak, amelyben felvetette: Renner Erika forró vízzel vagy kamillával okozhatta magának a sérüléseket (Zacher cáfolta a verziót).

Nyulasi Tibor, a botrányos szakértői vélemény szerzője

Részlet Szekér Gyula ügyvédi beadványából:

Az említett Nyulasi Tiborról a Nyugati Fény kiderítette: olyannyira független, hogy bensőséges viszonyt ápol a Mikola családdal. Közös vitorlásversenyeket szerveznek például Mikola Bálinttal, Mikola István hírhedt testvérével.

Mikola Bálint jelenleg a Magángyógyszerészek Országos Szövetségének elnöke: ők szervezik minden évben a Doktor Regatta nevű balatoni vitorlásversenyt. Ezzel a rendezvénnyel 2013-ban fuzionált a Nyulasi Tibor által létrehozott Pharma Kupa, így 4 éve már Pharma Kupa – Doktor Regatta néven közös vitorlásversenyt szervez Mikola Bálint és Nyulasi Tibor.

Mikola Bálint elöl, fekete kabátban. Nyulasi a felső sorban jobbról a második.

Nyulasi doktor egyébként igazi polihisztor: mindezek mellett a Jeruzsálemi Szent Sír Lovagrend magyarországi helytartóságának budapesti vezetőtisztje, bármit is jelentsen ez. A Rend weboldalán képek is vannak az ornátusba öltözött papokról és doktorokról. A rend nagyperjele maga Erdő Péter bíboros.

És ha még mindig nem elég a Mikolákból: Mikola Bálint neve ott díszeleg a véradást népszerűsítő Ments Életet Alapítvány szakmai támogatóinak listáján, ahol néhány sorral lejjebb nem mással, mint a lúgos Bene Krisztián nevével találkozhat az ember. A Ments Életet kuratóriumának elnöke egyébként: Mikola József Miklós.

Mindezek fényében kíváncsian várjuk a pénteki ítéletet: Mennyit ér a független magyar bíróságnak egy szadista által megnyomorított élet, ha az elkövető történetesen a fideszes rokonság „prominens” tagja?

Frissítés 2017. március 10.: Másodfokon 9 év börtönt kapott Bene Krisztián életveszélyt okozó testi sértés és más bűncselekmények miatt.

Valódi Hírek